Защо принц Хари не бе поканен на рождения ден на Чарлз III?

Пропастта между херцога на Съсекс и членовете на семейството му е огромна.

Ася Иванова
Ася Иванова 14 юни 2023

Фотография: Profimedia

Все си мислехме, че принц Хари и семейството му ще заровят томахавката за официалните събития, както бе с Елизабет II, но явно новият монарх на Великобритания е непреклонен.

Чарлз III ще отбележи рождения си ден в събота с традиционния военен парад Trooping the Colour, който е смятан за едно от най-грандиозните събития за кралското семейство всяка година. На него обаче няма да присъства принц Хари, с което Чарлз категорично показва как ще третира сина си оттук нататък. За разлика от своята майка, новият монарх смята, че недействащите лица на Кралството нямат място на масата с останалите, както и на всички официални събития. 

принц хари

Липсата на Хари на парада ще е прецедент за него. Кралският експерт Ричард Идън съобщава за Daily Mail, че принц Хари и Меган Маркъл "не са били поканени", а това е "първият път в живота на Хари, в който не е добре дошъл на официалните тържества за рождения ден на монарха". Той коментира, че това решение е "отражение на състоянието на отношенията в момента". И явно пропастта между Хари и семейството му е още по-голяма, отколкото си мислехме. Особено след издаването на книгата му "Резервният", в която той разкрива тайни от живота си в Кралството. Миналата седмица Хари бе във Великобритания заради съдебното дело срещу медийната група Mirror Newspapers за предполагаемо незаконно събиране на лична информация чрез телефонно хакване и измама, но така и не се е видял нито с баща си, нито с брат си Уилям.

принц хари, уилям и чарлз

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA