Кейли Куоко и цената на майчинството

Актрисата страда от "синдром на карпалния тунел".

Ася Иванова
Ася Иванова 17 август 2023

Сякаш родителството не е достатъчно трудно, та да има и допълнителни здравословни усложнения за майките. И актрисата Кейли Куоко е поредната нова мама с подобен проблем. 

Звездата от "Стюардеса" е получила "синдром на карпалния тунел" от държането на нейното малко момиченце Матилда, което се появи на бял свят преди 4 месеца.  Новата майка Кейли Куоко страда от синдром на карпалния тунел, след като се грижи за 4-месечната си дъщеря, но това няма да я спре да започне да тренира след раждането.

Кейли Куоко

Тъй като е практична майка, Кейли Куоко страда от "синдром на карпалния тунел", което я кара да направи някои корекции в ежедневието си. Той представлява притискане на медиалния нерв на ръката, което е свързано с поява на болка в областта на китката и усещане за изтръпване и мравучкане в първите три пръста на засегнатата ръка. От наглед безобидно състояние обаче, заболяването може сериозно да влоши изпълнението на елементарни ежедневни дейности.

Това неразположение обаче няма да я накара да спре тренировките, за да си възвърне добрата форма отпреди раждането. Треньорът на звездата дори наскоро разкри, че са променили рутинните й тренировки, за да дадат почивка на ръцете й. "Откакто роди бебето си, Кейли Куоко страда от това, което се нарича синдром на карпалния тунел, основно изтръпване на ръцете, вследствие на прищипан нерв", споделя Райън Соренсън, който допълва, че това се дължи "най-вече заради държането на бебето."

Кейли Куоко

"Така че, няма да отложим нейните тренировки, а просто ще ги коригираме и ще правим повече упражнения за долната част на тялото и за корема", пише нейният треньор. "Винаги намирам начини да заобиколя тези неща и най-важното, без извинения!"

И 37-годишната Кейли разкрива как продължава да тренира, без да изпозлва ръцете си. Тя все още може да тича на бягащата пътека, да прави степ аеробика, да изпълнява упражнения за корем с голяма черна топка за йога и леко да се боксира с треньора си, докато носи скоби за ръце. "И това е начинът, по който правите тренировка без ръце и все пак получавате... ритник отзад", казва актрисата. "Така че винаги можете да го направите. Без извинения!"

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA