Линда Еванджелиста за тежката борба с рака

Супермоделът разкри, че от 5 години се бори с тежкото заболяване.

Ася Иванова
Ася Иванова 06 септември 2023

Фотография: Profimedia

В последните години, Линда Еванджелиста отсъстваше от модния подиум заради неуспешна пластична операция. Оказва се, че това не е единствената причина. Супермоделът разкри, че в последните пет години води тежка борба с рака.

В искрена изповед пред The Wall Street Journal, Еванджелиста споделя, че за този период два пъти е била диагностицирана с рак на гърдата. Тя споделя, че е била "с единия крайник в гроба ", но това не я сломява и ще се бори докрай.

Линда Еванджелиста

Тя научава за тумора през декември 2018 година и веднага се подлага на двойна мастектомия (отстраняване на млечните жлези). Линда споделя, че не е искала да се подлага на лечение и на тежките последствия след химиотерапията. "Не се поколебах да се подложа на интервенцията, тъй като желаех да оставя всичко зад тила си, желаех да пребивавам и нямаше да умра от рак", разкрива моделът.

Линда Еванджелиста

Тази операция обаче не я спасява и през юли миналата година отново й откриват тумор в гърдата. "Казах на лекаря: "Изрежете целия израстък. Не искам да изглеждам красиво, искам да ме издълбаете. Искам да видя дупка в гърдите си, когато приключите. Разбрахте ли? Няма да умра от това", разказва Еванджелиста.

Еванджелиста споделя, че има "ужасен резултат" от изследването на онкотип,  което значи, че има голяма вероятност ракът да се завърне. "Знам, че съм с единия крак в гроба, но изцяло съм празнично настроена", казва тя пред WSJ. Супермоделът казва, че единствено най-близките й знаят за тежкото й заболяване.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA