Оливия Родриго вдъхновява жените с нов албум

Днес е премиерата на GUTS, както и на видеото към парчето all-american bitch.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 септември 2023

Фотография: ANIMATO MUSIC / UMG

Оливия Родриго превръща собствената си уязвимост във вдъхновяващ призив към всяка млада жена. Цели 12 пъти. Точно толкова са парчетата във втория й студиен албум GUTS, чиято премиера е днес.

Той включва хитове като "vampire", "bad idea right?" и най-еуфоричния поп момент в цялата колекция - новото фокус парче "get him back!". За да отпразнува премиерата, носителката на 3 награди Grammy сподели видеоклип с изпълнение на откриващия трак "all-american bitch".

Продуциран от нейния чест сътрудник Daniel Nigro и отчасти записан в легендарното студио Electric Lady Studios в Ню Йорк, GUTS оживява най-вече в студиото на Nigro в Лос Анджелис. Въпреки че всяка песен засилва емоционалната откровеност, която винаги пронизва разказите ѝ, Rodrigo разкрива изцяло нови измерения на артистичността си. Най-много в албума се отрояват смелостта на певицата да прескача през поп-пънк, инди-фолк и рок и способността j да вдъхва живот на текстовете с метафори и безупречно вокално изпълнение. 

Премиерата на "vampire" през юни наложи Родриго на музикалната сцена и отбеляза най-големия дебют на сингъл за всички времена. "vampire" се класира на 1-ва позиция в Billboard Hot 100 и стана първия трак в историята на Spotify, достигнал 80 милиона стрийма само за седмица. Съвсем наскоро "vampire" оглави класацията Official Singles Chart на Обединеното кралство – обрат, с който Rodrigo се превърна в изпълнителката с рекорден брой №1 парчета във Великобритания през това десетилетие.  Подобно на "vampire", вторият сингъл от GUTS "bad idea right?" бе обявен за "едно от най-добрите поп изпълнения на годината" от списание Pitchfork.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA