Тейлър Суифт и Шакира триумфират на видео наградите на MTV

Суифт си тръгна с девет награди, а Шанс беше отличена за цялостно творчество.

Ася Иванова
Ася Иванова 13 септември 2023

Фотография: Profimedia

Тейлър Суифт и Шакира са големите победителки на видео наградите на MTV.

Първата бе отличена цели девет пъти, като обра статуетките и за "Най-добро видео" и "Песен на годината", а Шакира бе отличена за цялостно творчество.

Шакира

Суифт бе номинирана в цели 11 категории. 33-годишната звезда взе две от първите награди на шоуто за парчето "Anti-Hero". Изглежда наградите я рязвълнуваха много, тъй като при връчването на една от статуетките от членовете на момчешката група от 90-те години на миналия век NSYNC, певицата призна нещо доста интересно. "Аз имах вашите кукли!", каза Суифт към момчетата от бандата. "Вие сте олицетворение на поп музиката. Така че да получа това от златните ви поп ръце, е твърде много."

Maneskin

За най-добро рок парче победител стана Måneskin с песента The Loneliest. В категорията за алтернативна музика наградени бяха Лана Дел Рей и Джон Батист с Candy Necklace. За най-добро латино парче бе обявено Funk Rave на Anitta, а в новата категория афробийт победител стана Calm Down на Rema и Селена Гомес.

Изпълнителите на церемонията, която се проведе в центъра "Пруденшъл" в Нюарк, Ню Джърси, бяха Деми Ловато, Лил Уейн, Оливия Родриго и водещата Ники Минаж.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA