Приятелка на Жерар Депардийо го обвини в сексуално насилие

Актрисата Анук Гринберг твърди, че е видяла актьора да насилва жени.

Ася Иванова
Ася Иванова 12 октомври 2023

Фотография: Profimedia

Френската актриса Анук Гринберг, която дълги години е във връзка с режисьора Бертран Блие, близък приятел на Жерар Депардийо, обвинява актьора в сесуално насилие.

Тя разкрива че е ставала свидетел как той е насилвал жени в апартамента си. Гринберг споделя, че иска да подкрепи актрисата Шарлот Арну, за която казва, че е изнасилена два пъти в парижкия дом на актьора в края на август 2018 г. Две години по-късно Депардийо е обвинен в "изнасилване" и "сексуално нападение" в рамките на това разследване.

Анук Гринберг

"Когато той казва, че никога не е нападал жена, аз съм го виждала да го прави през цялото това време", казва Анук Гринберг, имайки предвид 90-те години, когато е била във връзка с Бертран Блие. "Виждала съм го да слага ръце върху ханша им, да ги докосва по гърдите и между краката, като през цялото време се шегува. Чувала съм го да говори по цял ден за формите им, за това как би искал да ги смуче цял ден и никой никога не е казал нищо", казва тя.

"Двамата с Блие се възбуждаха взаимно от това да унижават жените и да се смеят над това. Екипът правеше намеци и се смееше, за да угоди на кралете. В този момент от живота ми нямах друг избор, освен да се смея със стадото, за да имам малко място", обяснява тя.

Жерар Депардийо и Катрин Деньов

Днес Анук обяснява, че осъжда "оглушителното мълчание" от страна на филмовата индустрия по този въпрос. Тя иска всички да започнат да говорят, за да помогнат на Шарлот Арну. "Шарлот е сама срещу всички и затова трябва да продължим напред като група, затова и излизам на светло".

Срещу Депардийо има показанията на още 13 жени, които го обвиняват в сексуално насилие. Въпреки това, френският актьор отрича да има нещо общо с това. Той дори публикува отворено писмо, в което отрича обвиненията срещу него, като казва, че е организирано "линчуване" от страна на "медийния съд". Той настоява, че не е "нито изнасилвач, нито хищник". "Никога, ама никога не съм злоупотребявал с жена", категоричен е той.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA