Почина звездата от "Стъпка по стъпка" Сюзън Самърс

Актрисата почина ден преди 77-мия си рожден ден.

Ася Иванова
Ася Иванова 16 октомври 2023

Фотография: Profimedia

Всички деца на 90-те помнят сериала "Стъпка по стъпка" и любимите ни Карол и Франк. Актрисата, изиграла култовата роля на майката в сериала - Сюзън Самърс, почина на 76-годишна възраст.

Тя е загубила тежката битка с рака, продължила десетилетия наред. "Семейството ѝ се събра, за да отпразнува 77-ия ѝ рожден ден. Вместо това те ще празнуват нейния необикновен живот и искат да благодарят на милионите ѝ фенове, които много я обичаха", се казва в официално изявление на семейството. "Сюзън си отиде в мир, у дома, заобиколена от съпруга си Алън, сина си Брус и най-близките си роднини. Тя се бореше с агресивна форма на рак на гърдата през последните 23 години."

Сюзън Самърс

Самърс е починала в съня си, легнала до любящия си съпруг Алън, който същата вечер ѝ е подарил подаръка за рождения ѝ ден. "Беше много сантиментално. Подаръкът беше писмо, написано от Алън и опаковано в любимата ѝ розова хартия. Тя почина в новия си красив дом в Палм Спрингс, заобиколена от любимите си хора."

Актрисата се бори с рака в последните 50 години. Само преди няколко месеца тя сподели, че отново трябва да премине през тежката диагноза. "Живея с рак от 20-годишна. И всеки път, когато се появи това малко дяволче, аз продължавам да го отблъсквам. Правя всичко възможно да не позволя на тази коварна болест да ме контролира", гласеше изявлението ѝ. "Това е рецидив на рак на гърдата. Като всеки пациент с рак, когато чуете това ужасно, "Върна се", се открива дупка в стомаха ви. След това слагам бойната си екипировка и отивам на война. Това е познато бойно поле за мен и съм много корава."

Сюзън Самърс

Освен актриса, Самърс беше автор и фитнес гуру. Тя започва своята актьорска кариера в края на 60-те и началото на 70-те години с малки роли в телевизионни продукции, сред които "The Love Boat" и "One Day a Time", преди да получи ролята на Криси Сноу в "Three's Company" през 1977 г. Самърс участва в шоуто в пет от осемте му сезона, преди да бъде уволнена след спор за заплащане. След това звездата прекъсва кариерата си на големия екран и я възобновява в началото на 90-те с главна роля в хитовия сериал "Стъпка по стъпка", с който става много известна.

Сюзън Самърс има един син от първия си съпруг Брус Самърс, за когото се омъжва през 1965 г., но бракът им трае едва три години. През 1977 г. актрисата сключва втори брак - с Алън Хемъл.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA