Илън Мъск в тежка битка с майката на децата си

Технологичният магнат иска пълно попечителство над трите си деца от Граймс.

Ася Иванова
Ася Иванова 18 октомври 2023

Фотография: Profimedia

Илън Мъск може и да е баща на единадесет деца от три различни жени, но това не означава, че не се грижи за тях.

Технологичният магнат дори настоява да поеме пълното попечителство над последните си три наследника от певицата Граймс, които се появяват на бял свят в последните три години. След като ексцентричната изпълнителка се оплаква, че не й е разрешенода вижда децата си и впоследствие подава молба в съда да поеме пълните грижи за тях, Мъск отвръща на удара. 

Илън Мъск и Граймс

Милиардерът е подал документи срещу Граймс в Тексас, като основното му обвинение срещу нея е, че тя не се грижи за синовете им X Æ A-Xii и Tau Techno Mechanicus и дъщеря им Ex Dark Sideel. Това се случва малко след като Илън Мъск внесе петиция срещу Граймс, в която я обвинява със същите аргументи, а последвалите съдебни действия са единствено с цел решението от съда да бъде взето в максимално кратко време.

"Вносителят на молбата в действителност е полагал грижи, възпитавал ги е и е бил в обкръжението на всяко едно от децата още от раждането им. Освен това вносителят на молбата е бил заедно с децата в един и същи дом в продължение на месеци, включително и последните такива", пише в документите.

Илън Мъск със сина си

Оказва се, че петицията е внесена на 7 септември, а на 18 септември е подал и документите за по-бързото решаване на въпроса. Самата Граймс пък отвръща на удара и също подава молба за попечителство, но на 29 септември в съда в Сан Франциско. Тя настоява делото в Тексас да бъде отхвърлено, тъй като нито тя, нито децата и бившият й мъж имат каквито и да било контакти в щата, тъй като всички живеят в Калифорния. Тя смята и че там няма да получи справедливо съдебно решение.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA