Алек Болдуин е отново обвиняем за убийството на Халина Хътчинс

Актьорът се изправя пред голямо жури, което ще реши съдбата му.

Ася Иванова
Ася Иванова 18 октомври 2023

Фотография: Profimedia

Алек Болдуин отново е обвиняем за смъртта на Халина Хътчинс, която се случи на снимачната площадка на филма "Rust".

След като веднъж се спаси от затвора за тежкия инцидент, сега актьорът отново е заплашен от сериозни последствия. 65-годишният Болдуин е изправен пред нови обвинения, които ще бъдат представени пред голямо жури.

Холивудската звезда твърди, че не е натиснал спусъка на пистолета, въпреки че го е държал, когато е гръмнал. Обвиненията бяха оттеглени през април, но прокурорите заявиха, че това "не освобождава г-н Болдуин от престъпна вина и обвиненията могат да бъдат повдигнати отново". Което явно се случва сега.

Алек Болдуин

"След задълбочено разследване през последните няколко месеца, излязоха наяве допълнителни факти, които според нас показват, че г-н Болдуин има престъпна вина за смъртта на Халина Хътчинс и стрелбата по Джоел Соуза", заявиха в изявление прокурорите Кари Мориси и Джейсън Луис. "Вярваме, че подходящият курс на действие е да позволим на комисия от граждани на Ню Мексико да реши оттук дали г-н Болдуин трябва да бъде задържан за наказателен процес."

Не закъсня и отговорът на адвоката на актьора. "Жалко е, че една ужасна трагедия се превърна в това погрешно наказателно преследване. Ще отговорим на всички обвинения в съда," заяви той.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA