"Дишам" на Дара Екимова вече с видео премиера

Чуйте "най-доброто и вълнуващо парче" досега!

Ася Иванова
Ася Иванова 03 ноември 2023

Дара Екимова ни поднася поредния страхотен сингъл, с който ни оставя бездиханни. Затова и коментарите са повече от положителни.

"Най-доброто и вълнуващо парче на Дара Екимова досега," такива са коментарите за "Дишам", новата песен на една от най-прогресивно развиващите се изпълнителки у нас.

"Дишам" е нещо като творческо прераждане за Дара Екимова - проект, с който тя заявява себе си музикално и лирически с обезоръжаваща категоричност. Песента е създадена по време на звукозаписна сесия на певицата в студиата на "Вирджиния Рекърдс” с един от най-талантливите румънски музикални продуценти – Cristian Pistol (Mr. Gun).

Дара Екимова Дишам

"По времето на написването на тази песен се намирах на странно място, емоционално и психически. Влязох в студиото и мелодията и текстът на "Дишам" сякаш без усилие се отделиха от мен и за отрицателно време завършихме парчето. Музиката винаги е била най-ефективната ми терапия. "Дишам" е толкова лична, колкото и споделена -  посветена е на всички, които водят вътрешна битка," споделя Дара Екимова.

Дара Екимова Дишам

Може би затова и веднага след аудио премиерата си, популярността на песента бързо набира скорост. Радио ефира, Shazam, Spotify - всички платформи "дишат" в един стон. Песента е пример за проект, в който всичко е вярно и си е на мястото – мелодията, продукцията, докосващият текст, непрестореното и вълнуващо изпълнение. Към всичко това сега се присъединява и видеото, което под режисурата на Жоро Пеев (Jawpains) сътворява интересен визуален образ на вътрешния свят на изпълнителката.

Само два дни преди премиерата на видеото, Дара Екимова подари на феновете си ексклузивно събитие, наречено Преживяването "Дишам". В арт пространството DOM Concept Store, между впечатляващ денс пърформанс и предварително представяне на видеоклипа към "Дишам", Дара Екимова успя да създаде интимен момент като вплете разказ за трудностите в себеприемането и дискусия за менталното здраве с терапевта Анна Жукивская.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA