Ето кой е най-сексапилният мъж на планетата!

Сп. People разкри кой е победителят в най-горещата класация на годината.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 ноември 2023

Фотография: Profimedia

Тази година победителят в класацията на сп. People за най-сексапилен мъж на планетата е истинска изненада. Първата позиция заема актьорът Патрик Демпси, разтуптял женските сърца с ролята си на чаровния д-р Дерек Шепърд в "Анатомията на Грей" на ABC. Той заменя миналогодишния носител на титлата, звездата от "Капитан Америка" Крис Еванс.

"Радвам се, че това се случва в този момент от живота ми. Хубаво е да имам такова признание и това развълнува егото ми със сигурност, но аз искам да използвам и тази възможност, за я превърна в нещо положително и за другите", казва 57-годишният актьор пред сп. People. Той разкрива, че любимата му кауза е "Dempsey Center", който той основава в чест на покойната си майка, за да подкрепя пациенти с рак и техните близки.

В рамките на 10 години, той играе в хитовата медицинска драма "Анатомията на Грей", след което прави няколкогодишна пауза. Завръща се през 2019 г., преди да напусне сериала завинаги.

Демпси е познат на публиката още от блокбъстъра на Дисни от 2007 г., "Омагьосана", и от неговото продължение от 2022 г., "Разочарована". Последната му роля е във филма "Ferrari", където влиза в ролята на италианския пилот от Формула 1 Пиеро Таруфи. Лентата трябва да излезе на голям екран следващия месец.

Патрик Демпси със съпругата си Джилиан Финк и децата им

И макар години наред да е сред най-желаните мъже в света на шоубизнеса, а сега да е определен за "най-сексапилният мъж на планетата", Демпси е щастливо женен и има три деца - Талула, на 21 г., и 16-годишните близнаци Съливан и Дарби. Той признава, че децата му ще реагират с насмешка на новата му титла. "Просто ще ми се подиграват и ще се заяждат с мен и ще измислят всякакви причини защо не трябва да бъда аз. Което е добре, те ме поддържат млад," казва от своя страна актьорът.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA