Линда Еванджелиста разкри защо е била №1 през 90-те

Не правете като нея, момичета!

Ася Иванова
Ася Иванова 15 ноември 2023

Фотография: Profimedia

За моделите и техните похвати за перфектна фигура се носят митове и легенди. Някои от тях признават какво им е коствало да бъдат винаги в добра форма, за да имат повече ангажименти пред фотообектива и на модния подиум.

Жената, станала известна с фразата, че не би станала от леглото си за по-малко от 10 000 долара на ден - Линда Еванджелиста, е сред иконите на модната индустрия. Прочутата красавица на 90-те разкрива, че й е коставало много, за да бъде слаба. С днешна дата тя признава, че се е подлагала на екстремни диети и е гладувала със седмици само и само, за да не качи някои и друг грам.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЛИНДА ЕВАНДЖЕЛИСТА ЗА ТЕЖКАТА БОРБА С РАКА

Линда Еванджелиста

В интервю пред Рут Роджърс за нейния подкаст, Ruth's Table 4, Линда разкава, че е употребявала "вредни" прочиствания и ходила на почивки с програми за пречистване и отслабване за 10 000 британски паунда на седмица. Това се случва в края на 20-те й години, когато започва да усеща, че метаболизмът й се забавя. 

"Трябваше да работя върху поддържането на теглото си. Тогава дойде периодът, в който започнах "основно прочистване" на тялото си, като консумирах само солена вода и билков слабителен чай през първите десет дни, а също ходех на едноседмично детокс уединение в "Палм Спрингс" два пъти годишно. Вманиачих се в това уж лечебно прочистване, правех го непрекъснато и не осъзнавах колко е вредно за здравето ми", казва Линда.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СУПЕРМОДЕЛИТЕ ОТ 90-ТЕ: КАК ИЗГЛЕЖДАТ И С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ СЕГА?

Линда Еванджелиста

По време на програмата, тя е консумирала единствено течности, "предимно вода с лимон и мента, чайове и получаваш чаша сок на ден или разреден разводнен пасиран зеленчук веднъж на ден, нещо като супа. Но това е основно гладна диета. Никога не бих се подложила отново на това лишение. Никога!"

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA