Продадоха рокля на лейди Даяна за над 1 млн. долара

Тоалетът е дело на любимия дизайнер на принцесата Жак Азагури.

Ася Иванова
Ася Иванова 18 декември 2023

Фотография: Profimedia

Принцеса Даяна си остава любимка на народа дори 20 години след смъртта си. Затова и не е учудващо, че има страхотен интерес към нейната личност и всичко, което тя е притежавала.

Доказателство за това е продажбата на вечерна рокля, която тя е носила през далечната 1985 г.  на цена, 11 пъти по-висока от първоначалната оценка на търг в Холивуд. 

На аукциона е предложена вечерна черна блестяща рокля, дело на британско-мароканския дизайнер Жак Азагури. Тя беше продадена на цена от 1 148 080 щатски долара на търг на Джулиънс окшънс. Първоначалната оценка на тоалета бе около 100 000 щатски долара. С реално достигната цена, лотът вече е най-скъпата рокля, носена от принцеса Даяна, продадена на търг.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЖИВОТЪТ НА ПРИНЦЕСА ДАЯНА: ЗЛАТНА КЛЕТКА ИЛИ СБЪДНАТА МЕЧТА?

Роклята лейди Даяна носи роклята през 1985, когато е на посещение в Италия с принца на Уелс Чарлз. Тя я носи повторно през 1986 г. по време на концерт на Симфоничния оркестър на Ванкувър.

Принцеса Даяна облича модели на Жак Азагури, докато е част от британското кралско семейство. Мароканско-британският дизайнер е автор и на булчинската й рокля през 1981 г.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA