Биографичният филм за Ейми Уайнхаус с първи трейлър

Вече е ясна и датата, на която ще бъде пуснат.

Димитрина Иванова
Димитрина Иванова 13 януари 2024

Фотография: Profimedia

През последните няколко години биографичните музикални филми са изключително популярни. След продукциите за Елвис Пресли, Уитни Хюстън и Арета Франклин идва ред и на музикалната сензация Ейми Уайнхаус, станала част от зловещия „Клуб 27". Лентата носи заглавието Back to Black, нейният втори и последен албум, който ѝ донесе невероятен успех. Едноименната песен пък се превърна в една от най-емблематичните за британската певица и сякаш няма по-подходящ избор за име на предстоящия филм.

2

Той е под режисурата на Сам Тейлър-Джонсън, която е била близка до певицата и която се заема с нелеката задача да проследи както възхода на Уайнхаус, така и нейната трагична смърт на 23 юли 2011 г. Ако документалният филм, посветен на нея през 2015 г., беше силно критикуван от баща ѝ Мич Уайнхаус (защото режисьорите я представят в „най-лошата възможна светлина" според него), този нов проект изглежда напълно е одобрен от семейството на музикалната икона.

3

Още преди година стана ясно, че в ролята ѝ влиза все още неизвестната за широката публика британска актриса Мариса Абела. От самото начало продуцентите искали да я поверят на напълно ново лице, а не на известна поп звезда. От Studiocanal споделят, че този нов биографичен филм ще проследи живота и кариерата на Ейми Уайнхаус от самото ѝ началото в Камдън (любимия ѝ квартал в Северен Лондон) до успеха ѝ с вече култовия албум Back to Black. Появиха се и снимки от Лондон, които показват Мариса Абел, преобразена като Ейми Уайнхаус, както и Джак О'Конъл в ролята на Блейк Фийлдър-Сивил и Еди Марсан, който ще влезе в образа на баща ѝ Мич Уайнхаус. Вече е официално, че Back to Black ще бъде пуснат по кината на 12 април във Великобритания, а ето и първият официален трейлър:

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA