"Няма да се променя за теб" и нежният глас на Лидия Ганева

Младата певица представя втората си авторска песен на български език.

Лидия Ганева беше един от най-запомнящите се участници в осми сезон на „Гласът на България" и неслучайно се нареди сред финалистите му. Неведнъж сме я слушали на живо, а ето, че сега нейният нежен глас звучи също толкова красиво в новата ѝ авторска песен - "Няма да се променя за теб". За първи път тя работи с Ангел Дюлгеров в ролята му на музикален продуцент. Двамата успяват да шлифоват финалната версия, за „да довършим картината, която исках да нарисувам с тази песен", допълва тя. Лидия признава, че е написала парчето само за 10 минути. „Импровизирах всичко и за голямо щастие записах тези 10 минути. Така на бял свят се появи „Няма да се променя за теб", споделя Лидия и допълва, че песента не е любовна, нито е посветена на някого. По-скоро иска да представи онази битка, която всички водим със себе си, когато, заобиколени от самозабравили се хора и искаме да останем верни на собствените си принципи.

2

И все пак любовта се прокрадва като невидима нишка сред музикалните ноти и чувствения глас на младата певица. „Посланието, което искам да предам чрез тази песен е вдъхновено от жените, които се борят с вятърни мелници в любовта. В крайна сметка единствено тя или нейната липса може да ни накара да потеглим в съвсем различна посока", категорична е Лидия. Макар че е на крехките 18 години, тя е осъзнала, че начина, по който обичаме и изборите, които правим, са отражение на мястото и обществото, в което живеем. „Няма да се впускам в детайли за проблемите на нашето общество, мисля, че са очевидни", допълва още изпълнителката.

3

За видеото на "Няма да се променя за теб" Лидия се доверява изцяло на режисьора Жоро Пеев. „Знаех, че искам да работя с него заради начина, по който успява да предаде чувствителността на артистите, с които работи", казва тя. Още при първия им разговор, се оказало, че идеите им за това как си представят видеоклипа са изключително сходни и се сработили изключително бързо. По този начин се чувствала напълно спокойна по време на снимачния процес, който успява да се случи при последното ѝ идване в България. 

Вълнението около този проект за певицата е още по-голямо, защото за първи път работи с East Art. Компанията, която Лидия определя като новия фактор на музикалната сцена и е изключително благодарна, че ѝ подават ръка, за да продължава да върви още по-уверено по музикалния си път.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA