Венци Венц с най-личната си изповед в "Слънчогледи"

Премиерата на песента е днес. Вижте видеото!

Ася Иванова
Ася Иванова 29 април 2024

Фотография: Virginia Records

Венци Венц’ дава заявка за поредния си голям хит с новото си парче "Слънчогледи".

Изпълнителят стартира самостоятелната си кариера с проекта "Давам", но днес ни изненадва с най-откровената си изповед. "Това е най-личната ми песен. Затова инатливо не се отказах от нея толкова време. Вълнувам се, че най-накрая мога да я споделя с вас. Надявам се да ви докосне", споделя Венци.

Самата реализация на песента е доста дълга, тъй като започва още по време на пандемията през 2021 г. на среднощна сесия в студиото на "Вирджиния Рекърдс". Именно там се ражда демото на "Слънчогледи". Няколко месеца по-късно Венци и Искрен Тончев – Искрата придвижват проекта напред, но той остава недовършен в рамките на почти две години. В края на 2023 г. обаче, Венци заедно с Камен Колев и Васко Иванов (Dexter) нанасят последните щрихи в песента.

Освен с аудио, "Слънчогледи" излиза и с официално видео, реализирано от екипа на Albumite, част от който са Халед Догмуш, режисьорът Кристиян Русев и операторът Иван Тодоров. Сякаш за да е в синхрон с историята на проекта, създаването на клипа отнема цял месец, нетрадиционно дълъг период за направа на музикално видео. Реализиран в екстремни условия за цели осем снимачни дни, той е вдъхновен от Мая Чанов, съпругата на Венци, която се съгласява да се появи лично във видеото заедно с почти 2-годишния им син Ноа Чанов.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA