Васко Василев се срещна с крал Чарлз III

Монархът поздрави българския виртуоз след негов концерт в Кралската опера.

Ася Иванова
Ася Иванова 20 май 2024

Фотография: Костадин Кръстев-Коко

Световноизвестният цигулар Васко Василев се срещна с крал Чарлз III след свое изпълнение в Кралската опера "Ковънт Гардън" в Лондон. 

Българинът сподели кадър в профила си в Instagram, на който е с монарха. На снимката двамата разговарят. Какво точно са си казали, не става ясно. 

Василев имаше концерт в Лондон. Събитието бе в чест на диригента и музикален директор на Кралската опера и Лондонския симфоничен оркестър Антонио Папано. Родният вируоз е изпълнил соло за цигулка от четвъртата опера на Верди I Lombardi. В края на концерта монархът се е качил на сцената, за да поздрави маестрото.

Това не е първата среща на Василев с Чарлз III. През 1994 г. той става най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера – Лондон, с който редовно свири и като солист. Това обаче е първата му изява пред Чарлз в ролята му на крал.

На българския изпълнител му предстои концерт в Париж. Заедно със солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън", той ще свири на 26 май, в зала "Густав Айфел" на Айфеловата кула.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA