Тино вече е готов с новото си парче "Дишай"

Песента е първата съвместна работа между младия изпълнител и украинския музикален продуцент Томаш Лукаш.

Ася Иванова
Ася Иванова 13 юни 2024

В началото на лятото Тино е готов отново да завладее музикалните класации с чисто новото си парче "Дишай". 

Песента е създадена през 2022 година и до този момент звучеше по неговите концерти. По реакцията на публиката Тино решава това да е неговият следващ сингъл, но вече с ново звучене. "Идвам от алтернативната клубна сцена и свирене в група с барабани и китари, но последните години у мен все повече взима превес електронната музика - и като слушател, и като изпълнител, и като автор", споделя Тино.

Сякаш в точния момент се запознава с украинския музикален продуцент Томаш Лукаш, който отскоро е в България и благодарение на общите им музикални интереси и това, че и двамата са рускоговорящи между Тино и Томаш съвсем естествено започва добро приятелство и съвместна работа.

"Томаш е продуцент и музикант от особено високо ниво, работил с огромни украински, руски и въобще звезди от цял свят! Още от запознанството ни се въодушеви да ми покаже с какво може да допринесе и бързо разбрах, че е неизбежно да се сработим и сприятелим!"

Тино - нова песен Дишай

Томаш чува демото на "Дишай", което Тино му пуска казвайки му предизвикателно "покажи ми какво би направил ти". Оттогава двамата работят заедно като първата им обща продукция е вече факт. "Работата с Томаш е удовоствие поради някои прости причини - той е наистина световен професионалист и чудесен човек!"   

Зад видеоклипа на "Дишай" застават отново режисьорът Свилен Славов в екип с Виктор Добрев. "Мисля, че малко побърках Свилен този път с няколкото промени в аранжимента на песента, но той отговори подобаващо с един от най-вълнуващите снимачни процеси, в които съм участвал". В клипа Тино си партнира с талантливата Мария Толин, която освен модел е и вече издаван автор на поезия. "Когато показах на Свилен лицето на Мария търсенето ни приключи - тя носи точно тази бунтарска енергия и неподправена красота, която ни беше нужна, за да разкажем историята на тези двама калпазани открили се случайно в нощта докато целия свят спи."

Тино - нова песен Дишай

Във видеото на "Дишай" Тино най-после подобаващо показва и своята не на всички известна страст към автомобилите! "От самото начало искахме да изровим от някъде класически американски масъл кар, но не ни се отдаваше. Бяхме открили компромисен вариант, но сутринта на първия снимачен ден по възможно най-случайния начин разбрах, че имаме общи приятели с човек, който съвсем случайно има Шевролет Каприз от 1984г. в отлично състояние. Беше като подарък от съдбата, не можехме да повярваме! Та много специални благодарности на нашия нов приятел и автомобилен ентусиаст Димитър Тилев!"

Резултатът е меко казано вълнуващ и различен!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA