Холивуд скърби за загубата на Доналд Съдърланд

Звезди, приятели и колеги споделят спомени с актьора, който почина на 88 г.

Ася Иванова
Ася Иванова 21 юни 2024

Фотография: Profimedia

Светът на киното загуби още една легенда. Доналд Съдърланд почина на 88-годишна възраст след дълго боледуване. Това накара Холивуд да скърби за загубения си приятел и колега.

Новината бе съобщена от сина на актьора - Кийфър Съдърланд. "С натежало сърце съобщавам, че баща ми, Доналд Съдърланд, почина. Аз лично смятам, че това е един от най-важните актьори в историята на киното. Никога не се плашеше от роля - добра, лоша или грозна. Той обичаше това, което правеше, и правеше това, което обичаше. Човек не може да иска повече от това. Добре изживян живот", коментира Кийфър.

Редица колеги и приятели изразиха скръбта си и си казаха сбогом чрез социалните мрежи. "Изумена съм да чуя, че Доналд Съдърланд е починал. Той беше мой страхотен колега в Klute и обичахме да работим заедно. Доналд беше брилянтен актьор и комплексен човек, който сподели доста приключения с мен. Сърцето ми е разбито," написа актрисата Джейн Фонда в Instagram. 

"Той беше забавен, лаконичен, но също и много драматичен актьор в толкова много филмови класики. Толкова ми е мъчно, че си отиде, Доналд, но какво наследство оставяш след себе си!", написа режисьорът Едгар Райт.

От официалната страница на "Игрите на глада", където той имаше знакова роля в последните години, също публикуваха изявление за смъртта на Съдърланд. "Помолихме най-милият човек на света да изиграе най-корумпираният и безскрупулен диктатор, който сме виждали. Такава е силата и умението на актьорската работа на Доналд Съдърланд. Имахме огромна привилегия да можем да работим с него и да го познаваме", гласи съобщението.

"Доналд Съдърланд беше един от най-умните актьори, с които някога съм работилa. Имаше прекрасен любопитен ум и страхотни познания по много разнообразни от теми. Той съчетаваше тази интелигентност с дълбока чувствителност и със сериозно отношение към професията си на актьор. Всичко това го превърна в легендата на киното, която знаем. Той ми беше колега , но и приятел. Ще ми липсва присъствието му на този свят," сподели Хелън Мирън.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA