Принц Хари проговори за болката от смъртта на майка му

Той говори за важността на показването на емоциите на децата, скърбящи след загубата на родител.

Ася Иванова
Ася Иванова 28 юни 2024

Фотография: Profimedia

Британският принц Хари говори открито за загубата на майка си, принцеса Даяна и призова децата и младите хора да говорят за емоциите си.

Като световен посланик на британската благотворителна организация Scotty's Little Soldiers, която подкрепя млади хора, загубили родител в армията, той разговаря в специално интервю с основателя Ники Скот. Тя загуби съпруга си, войник от британската армия Лий Скот, който почина, докато служи в Афганистан през 2009 г. В интервюто Хари говори за важността на показването на емоции и говоренето за тези трудни житейски проблеми.

Принц Хари интервю

"Едни от най-трудните неща, особено за децата, е, че не искат да говорят за това, защото ще се натъжат, но след като осъзнаят, че ако говорят за това, ако празнуват живота им, тогава всъщност , нещата стават по-лесни", сподели той.

Принц Хари изрази възхищението си от работата на Скот. "Това, което правите, е невероятно. Наистина е вдъхновяващо. За мен е голяма чест и привилегия да бъда част от Scotty's сега и наистина очаквам с нетърпение да направим всичко възможно, за да привлечем повече хора, повече интерес, да съберем повече средства и да можем да разпространим посланието, за да получат повече децата подкрепата, от която толкова отчаяно се нуждаят."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA