Български танцов филм с премиера в NOWNESS

Новият зашеметяващ проект на Коста Каракашян е сниман на Super 8 лента и е с изцяло български екип.

Фотография: Иван Цуцуманов

"A real boy" е танцов филм, който изследва изграждането на идентичността и стремежа към постигане на онази истинска, автентична, дълго търсена същност.

Новият проект на хореографа Коста Каракашян всъщност е кръгов разказ, в който вътрешният свят върви ръка за ръка с новите познания. Защото в опит да деконструираме себе си и да започнем на чисто, препятствията и обстоятелствата са колкото бляскави, толкова и ограничаващи.

a real boy

Екипът на Studio Karakashyan се вдъхновява от първите примери за движещи се изображения. Когато някои от изобретателите на киното откриват, че могат да възпроизвеждат подобни формати, те естествено се обръщат към танца и артисти като Лои Фулър, известна със своя "змийски" танц с платове.

"Искахме да уловим това ефирно качество на танца като изследване на движението, предизвиквайки усещането, че нашият танцьор изследва тялото си и се учи да се движи, сякаш за първи път. Този носталгичен свят вдъхнови и класическите елементи, които присъстват около него", споделя самият Коста. "За да пресъздадем и визуално концепцията за човек, който постепенно усеща себе си, се обърнахме към образа на Пинокио."

a real boy

Алина Манова не само създава грима, който поетапно се изменя и надгражда, докато героят става все по-плътен, но и създава кристалната маска, олицетворяваща новите бариери на личността, които героят тепърва трябва да разкъса.

Изпълнител на хореографията пък е Симеон Атанасов, прекрасен млад танцьор от Софийска опера и балет.

a real boy

ОЩЕ ОТ GRAZIA: В КОЖАТА НА КОСТА КАРАКАШЯН

Филмът първоначално е замислен за конкурса Straight 8, който изисква всичко да бъде заснето хронологично и монтирано директно при заснемането, както и се случва. Преходите в него са планирани, а хореографията е изпълнена само веднъж, за да може танцьорът да "открие" движението за първи път и да въплъти в изпълнението си постоянния процес на промяна.

Може да гледате "a real boy", ексклузивно онлайн на NOWNESS.com.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA