Има ли живот след… коронавирус?

„Коронавирусът отваря празна страница за ново начало", твърди тренд гуруто Ли Еделкоорт

В последните дни видяхме, че не можем да живеем в „извънредна ситуация" – толкова сме свикнали с всичко материално, че при мисълта за липсата му сме склонни да стигнем до безумни крайности. Запасяването с тоалетна хартия е част от този първосигнален рефлекс, в който загубата на всички познати навици и правила тотално ни срази.

Повярвайте, изпитвам всичко, което и вие преживявате. Имам възрастни родители във възможно най-рисковата група, старая се да спазвам правилата... но отказвам да живея в непрекъснат страх, защото той е по-ужасен от всяка епидемия. Усещането да очакваш най-лошото и да го преживяваш предварително е травмиращо за всички, независимо дали го осъзнаваме.

Информираността и различните гледни точки ми помагат да успокоя тревожността на ума. Затова споделям концепцията за случващото се с позиция, възможно най-близка до собствената ми.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lidewij Edelkoort (@lidewijedelkoort) on

Вероятно името на  холандката Ли Еделкоорт ви е познато, защото в последните години тя е сред най-успешните изследователи на новите тенденции в света. Прогнозите й често разбунват духовете, защото провокират мисленето в посока, в която много умове свикнали със сигурността на познатото статукво, не са готови да поемат.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lidewij Edelkoort (@lidewijedelkoort) on

Пред Dezeen в изключително интересно интервю Ли споделя размисли по най-горещата тема обсебила мислите на всички ни в последно време. Не отричайте!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lidewij Edelkoort (@lidewijedelkoort) on

 

 

 

 

 

Ето част от прогнозите на един от водещите forecast умове на съвремието ни:

Коронавирусът ще доведе до глобална рецесия в огромни мащаби, но в крайна сметка ще помогне на човечеството да възстанови ценностите си.

Ще наложи „карантина на консумацията” с дълбоко културно и икономическо въздействие.

Ще трябва да се научим да живеем на бавни обороти. Да сменим темпото, да пътуваме по-малко, да работим у дома, да бъдем самостоятелни и съзнателни.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lidewij Edelkoort (@lidewijedelkoort) on

С по-малко новини, по-малко нови стоки, с по-малко реклама. Ще се разделяме с навиците си сякаш спираме наркотици.

В крайна сметка трябва да благодарим на вируса, защото това може да е възможността да оцелеем като вид.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA