Уроци за живота от Шер

 

Щастието е въпрос на индивидуално възприятие и в този ред на мисли трудно можем да намерим универсална рецепта за неговото пълно постигане. И все пак, макар и рядко, можем да срещнем хора, чиито земен път може да служи за вдъхновение и пример на много от нас. Без съмнение, в нашето съвремие една от тези личности е актрисата и певица Шерилин Саркисян, по-известна с артистичния си псевдоним Шер. Въпреки че, за съжаление, първата асоциация, която извиква нейното име е „пластична операция”, незалязващата икона има изключително интересна твочреска и лична биография, която на моменти прилича на сюжет от романтична драма с щастлив край по Hallmark. На какво може да ни научи Шер?

Не се страхувай да бъдеш себе си

Разбира се, това е съвет, който много от нас са чували в различни ситуациии, но достатъчно е само да погледнем към Шер, за да го видим приложен на практика. Певицата никога не прави компромис със своята пищна естетика, която вече се е превърнала в нейна запазена марка. Независимо дали е на церемонията по раздаване на наградите "Оскар”, или на сцената, заобиколена от стотици хиляди фенове, Шер остава вярна на своя стил.

777777

Не се вълнувай от хорското мнение

В началото на 90-те, малко след като вече се е утвърдила като актриса, Шер се сблъсква със сериозни здравословни проблеми, които я карат да изпитва хронична умора. След като става ясно, че поне на този етап, тя няма да може да се ангажира с по-дългосрочни проекти, певицата взима участие в различни телевизионни реклами, които я спасяват от финансов крах. Широката публичност намира това за неуместно и дори комедийното шоу Saturday Night Live посвещава скечове за новото амплоа на звездата, която пресата нарича „кралицата на телевизонните реклами”. Шер, от своя страна, приема тези коментари, без да им отделя особено внимание и, както знаем, тя успява да преодолее трудностите и да се завърне на сцената по-бляскава от всякога.

Полагай усилия, не спирай да се развиваш

През 1983 г. Шер посещава предпремиера на драмата Silkwood, в която си партнира с Мерил Стрийп, и чува как публиката избухва в смях, когато в началото на прожекцията вижда нейното име в кредите за главните актьори. Месеци по-късно певицата получава първата си номинация за „Оскар” за ролята си именно в този филм. Шер не се страхува да смени посоката си на развитие на близо 40-годишна възраст, когато, според стандартите в Холивуд, за нея не би трябвало да има място сред първите редици на знаменитостите. По-късно тя основава собствена продуцентска компания и първото кинозаглавие с нейно участие – Mask стига до второ място в боксофиса. „Този момент обобщава 25-години труд” – заявява Шер през 1988 г., когато заслужено получава „Оскар” за най-добра актриса за изпълнението си  в Moonstruck. Певицата продължава да се снима в киното и до днес.

12445

Животът е махало

Кариерата на Шер познава поне пет публични музикални „завръщания”, а вероятно кризите, които са се случили зад кулисите са много повече. Преди да стане името, което е днес певицата дълго време трябва да доказва своите качества отново и отново. Шер приема този процес като част от професионалния си път и не спира да експериментира с различни стилове и композитори. С всеки нов албум или грандиозно турне, тя не просто затвърждава репутацията си, но и достига до нова публика.

12222

Не спирай да търсиш любовта

Шер често попада в списъци от типа на: „Няма да повярвате, че тези знаменитости са били заедно”. Освен двамата си съпрузи Сони Боно и Грег Олман, певицата е биа обвързана с акьорите Вал Килмър, Том Круз, Ерик Столц, басистът на рокбандата Kiss Джин Симънс, китаристът Ричи Самбора и, според слуховете – Елвис Пресли. В началото на 2019 г. звездата призна пред списание People, че все още търси любовта, но бумът на социалните медии през последните години я лишава от възможност от анонимност в тази насока.

Четете още:

Шер, Наоми Кембъл и Ким Кардашиян в гореща фотосесия

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA