Брад Пит: един сексимвол на 60

Ася Иванова
Ася Иванова 18 декември 2023

Фотография: Profimedia

Два пъти обявяван за "Най-сексапилният жив мъж" от списание People, Брад Пит продължава да е сочен за един от най-желаните секс символи на Холивуд. Трудно е за вярване, но днес той навършва големите 60 и изглежда по-добре от всякога.

И докато през годините стандартите за красота се развиха неимоверно, Пит продължава да е все така желан, както и в началото на кариерата си в далечните 90-те. Той е типичен пример за това как няколкото бръчки при господата, не ги изхвърля от Меката на киното за разлика от дамите, а напротив.

Любовният му живот е доста пъстър и е следен от най-големите таблиоди. Заедно с Дженифър в началото на 2000-те бяха една от най-горещите двойки в Холивуд, наравно с Бритни Спиърс и Джъстин Тимбърлейк. Медиите съвсем избухнаха, когато той навлезе в ерата на Бранджелина. Брад, Анджелина Джоли и шестте им деца бяха следвани от папараци на всяка крачка. 

б

Но през годините Пит показа, че е нещо повече от красиво лице и обект на любовен интерес. Той доказа, че има актьорски способности в култови класики като "Боен клуб" и "12 маймуни" и стана едно от златните момчета на Куентин Тарантино с "Гадни копилета" и "Имало едно време в Холивуд", последният от които му донесе първата награда "Оскар" за актьорско майсторство.

Освен това Пит успешно се изявява и като скулптор, бизнесмен и опитен инвеститор, с империя за недвижими имоти, която сега струва 72 милиона долара, продуцентска компания, носителка на "Оскар", френска винарна и дори луксозна линия за грижа за кожата.

Актьорската му кариера се забави през последните години, въпреки че той участва в Babylon и Bullet Train от 2022 г. и има нов филм с Джордж Клуни, планиран за следващата година. За щастие Пит беше пощаден от новата мания на Холивуд по остаряването на актьорите във филмите и продължава да печели много главни мъжки роли, като най-новата му в предстояща игра за състезания във Формула 1.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA