2024-та ще е годината на Дуа Липа

Както всяка друга до момента, но още повече нейна.

Фотография: Tyrone Lebon/WARNER MUSIC

Въпреки че стана ясно от първите няколко секунди на Houdini, когато Дуа Липа потвърди усещането за онзи особен момент в 4 сутринта, веднага разбрахме.

Ако Future Nostalgia беше най-ултимативният поп албум, съществувал някога, то DL3 ще поеме в психеделична посока и звучи в последните минути на дансинга. Когато нощта върви към своя край и гостите на партито вече са потни и изморени, но не искат то да приключва. Водещият сингъл от предстоящия ù студиен проект говори за това какво, или по-скоро кого ни хвърля животът, и най-вече дали си струва усилията или ghost-ването. Албумът, който ще включва още девет парчета, обещава хаос, но също лекота и оптимизъм за очакващите бясно завръщане към предходната ера. Такова не е планирано. 15-секундният откъс от второто парче – Training Season, буквално подпали случващото се в интернет, а историята зад него отново е страшно позната. След поредица от неуспешни срещи Дуа влиза в студиото и заявява, че тренировъчният сезон приключва.

"Никога не съм се чувствала по-силна, уверена и наясно със себе си", сподели тя в изявление тогава, уточнявайки, че не е лесно непрекъснато да обясняваш на останалите какво точно очакваш и защо това, което те предлагат, просто не става.

Дуа Липа

Актьорът Калъм Търнър е новият мъж до нея. Ако се налага да отсъждаме по първите им общи снимки, краят на сингъл месеците изглежда щастлив. Междувременно Дуа направи дебют на големия екран. Не сме забравили Джон Сина, опашката и "Барби", но макар да видя бял свят в началото на февруари, трилърът "Аргайл: Супершпионин" всъщност е заснет отдавна. Попитан за съвместната им работа, Хенри Кавил уточни, че тя винаги е била навреме и готова да даде 100% от себе си – нещо, което не е знаел дали може да очаква, защото все пак е суперзвездата Дуа Липа. Същата, която най-вероятно е обърнала внимание на любимия ми коментар, че гласът ù звучи като разтопен шоколад, но се фокусира върху meme-та "go girl, give us nothing" и започна да ни дава everything.

Суперзвездата, която прие изтичането на Future Nostalgia седмица преди планирания рилийз и отвъд ужаса навън, превърна месеците изолация в купон с Levitating, Physical и Don’t Start Now. Сега очакваме подробностите за дългоочакваното завръщане – по-добре рано, отколкото късно, но когато – тогава. 2024-та е нейната година, както всички други до момента.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA