Джейн Фонда: „Съвременният свят не обича хора с бръчки да говорят за секс"

Тази година Джейн Фонда навършва 82 години и смята за свой дълг да се бори срещу възрастовите предразсъдъци, доказвайки със своя пример колко наситен живот могат да имат хората в зряла възраст. За пореден път Джейн успява да говори по този въпрос в новия брой на списание Hollywood Reporter. Между другото, компания ù правят и други емблематични жени на нашето време – комедийните актриси Наташа Лион, Фийби Уолър Бридж, Реджина Хол, Мая Рудолф, Алекс Борщайн и Тифани Хадиш. Всички те се събраха на кръгла маса, за да обсъдят професионалния си живот и влиянието на обществото върху него.

От своя страна Джейн Фонда изрази мнението си за фокуса на Холивуд върху живота на жените от третата възраст и отношенията им с тялото. Актрисата развива същата тема в собствения си телевизионен сериал „Грейс и Франки”, където играе една от главните роли. В шоуто Фонда не се страхува да говори за секса при възрастните хора, туй като той е характерен за всички възрасти.

„Съвременният свят не обича хора с бръчки да говорят за секс. Точно както децата не обичат да мислят, че родителите им „го правят". Но най-бързо нарастващата демография в света са възрастните жени. От своя страна, романтичните филми с хора на възраст им дават надежда. Когато бях малко над четиридесет, казах, че преди да умра искам да допринеса за обновяването на образа на възрастната жена в културата. Разбирам, че това има смисъл, когато хората идват при мен и ми казват: „Благодаря, виждам, че предстоят още много нови неща", споделя актрисата.

В допълнение към дискусиите за филмовата индустрия, Фонда не пропусна възможността да спомене пускането на първата си линия спортни облекла, разработена съвместно с компанията Evine Live Inc. Ние подкрепяме прекрасната Джейн и пожелаваме на всички да се забавляват независимо от възрастта.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA