Сбогом, Глория!

Ню Йорк, 1925 г.

Глория Вандербилт с родителите си

Ню Йорк, 1937 г.

Ню Йорк, 1937 г.

Глория Вандербилт с леля си Гертруда

Ню Йорк, 1939 г.

Глория Вандербилт с първия си мъж Паскуале ди Чико, САЩ, 1941 г. 

Глория Вандербилт с майка си - САЩ, 1939 г.

1950 г.

Ню Йорк, 1953 г. 

С франк Синатра,1954 г. 

Радиостанция CBS, Ню Йорк, 1953 г. 

Глория Вандербилт със синовете си, Ню Йорк, 1955 г. 

Глория Вандербилт с адвокатите си по време на втория развод, САЩ,1959 г. 

По време на фотосесия за VOGUE, Ню Йорк, 1961 г. 

1960 г.

Глория Вандербилт с третия си съпруг, Кан, 1962 г.

Фотосесия за VOGUE, 1966 г.

На MET GALA, 1979 г.

Глория Вандербилт, 1854 г.

Глория Вандербилт със сина си Андерсън Купър, Ню Йорк, 1979 г.

Вчера, на 17 юни, Глория Вандербилт - американска актриса, писателка, художничка и дизайнерка – е починала от рак. След смъртта на Глория синът ù - моделът и водещ в CNN Андерсън Купър - сподели, че 95-годишната му майка за него е „най-интересният и съвременен човек.”

В историята на модата, Вандербилт ще остане преди всичко като дизайнерка, която допринесе за популяризирането на дънките: през 1976 г. тя представя първия си модел Gloria Vanderbilt с лого във вид на лебед и много скоро тези дънки стават известни, също колкото моделите на Calvin Klein и Armani. Но Глория не спира дотук: тя предлага различни дрехи, парфюми и аксесоари.

„Тя е опитвала много, много различни професии в продължение на много години”, казва за Глория  приятелката ù Диана фон Фюрстенберг. И наистина, Вандербилт е била модел, снимала се е в киното, изнасяла е представления на Бродуей, писала е поезия и винаги е била светска дама, по която са въздишали много мъже. Омъжвала се е четири пъти и е имала любов с мъже като Марлон Брандо и Франк Синатра.

Образована красавица с вродено чувство за прекрасното, богата наследница от известното семейство, обладателка на безброй таланти, Глория, въпреки външния си успех, е преживяла много трудни ситуации в живота си: смъртта на своя четвърти съпруг - писателя Уайт Емори Купър, самоубийството на сина си, който скача пред очите ù от 14-ия етаж на фамилния апартамент, сериозно заболяване. Но нищо от тези житейски несгоди не е успяло да я пречупи. „Майка ми е боец и владее невероятна сила”, ​​- казва синът ù Андресън Купър. „Тежестта на живота не я направи жестока. Винаги е вярвала в любовта - повече от всичко”, споделя той.

Предлагаме ви кратка ретроспекция в снимки от живота на тази удивителна жена.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA