Моника Белучи: Жената може да обича така, сякаш никога няма да си отиде

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 30 август 2019

Моника Белучи има в кариерата си над 30 филма. Италианка по произход и душа, тя е вярна на огнения си стил във всичко, което прави. Красива и изящна, майка на две дъщери, Моника носи у себе си не само топлината на юга, но и мъдростта на жена, за която красотата е израз на вътрешния ù свят. Днес тя навършва 55 години и припомняме на нашите читатели някои от най-оригиналните мисли на актрисата.

„Остаряването е невероятно. Харесва ми. Страхуваш се по-малко, губиш естествената си хубост от младостта, но остава нещо много по-интересно."

„Животът ми откри други неща. Успях да се измъкна от черупката на красотата. Трябва да съм готова да приема, че тя отминава. Помага ми фактът, че имам деца. Искам да бъда жена, която се чувства добре в кожата си с напредването на възрастта."

„Не трябва да мразим хората, които ни завиждат. Те просто признават, че ние сме по-добри."

„За нищо на света не бих искала отново да бъда на 20 години. Сега съм много по-щастлива оттогава, тъй като на млада възраст още опознаваме себе си, опитваме се да разберем кои искаме да бъдем, страдаме от неувереност в себе си. Сега знам точно какво искам и без какво мога да живея."

„Аз съм добра майка. Но това не значи, че съм добро момиче. Нужен ми е риск."

„Около мен е пълно с жени... Прекалено много жени и много мъже. Обожавам жените. Умните жени са невероятни. Смятам, че са по-интересни от мъжете."

"Една жена е уникална, когато е себе си, когато се чувства добре в кожата си, но това отнема цял живот."

„Душевният комфорт зависи не от това как изглеждаш, а от това как се чувстваш отвътре."

„Познавам много красиви хора, които живеят ужасно. Чувстват се толкова некомфортно в кожата си. Да си наясно със себе си не е свързано с това как изглеждаш, а как се чувстваш."

„Никога няма да бъда кльощава. По природа съм много мързелива. Обичам да си хапвам. Такава съм си - истинска. И нямам намерение да ставам неистинска."

„Красотата се превръща в проблем за жената само в два случая – когато я няма, но и когато освен нея няма нищо друго."

„Жената може да обича така, сякаш никога няма да си отиде. Но настъпва ден и тя си тръгва, сякаш изобщо не е обичала."

Моника Белучи

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA