„Властта ми се струва секси": Дженифър Анистън за феминизма и най-трудната роля в живота си

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 10 септември 2019

В ново интервю за изданието InStyle холивудската актриса Дженифър Анистън разказа за работата си в новия сериал „Сутрешно шоу" и важните проблеми, които той засяга.

През февруари тази година Дженифър навърши 50 години. Според актрисата тя не чувства никакви промени и физически се чувства страхотно. Въпреки това, снимките на „Сутрешно шоу"  са били невероятно изтощителни за нея.

„Беше все едно да се снимаш в два филма последователно в продължение на седем месеца. След цял ден снимки, аз се връщах у дома и се подготвях за следващия работен ден. Когато снимките приключиха, аз допълзях до леглото си и останах в него цяла седмица.”

Дженифър Анистън

Актрисата говори с голям ентусиазъм за новия сериал, който ще излезе тази есен в стрийминг услугата Apple TV+. Поредицата ще разкрие невероятния свят на сутрешните новини и живота на хората, които ежедневно събуждат американците. Сюжетът се фокусира върху две жени (едната от които се играе от Дженифър) с кризи в личния и професионалния им живот. Анистън не само играе главната роля, но е и изпълнителен продуцент на проекта.

„Сериалът ви дава възможност да погледнете зад кулисите на заснемането на сутрешното шоу и да видите уникалния начин на живот на хората, манията за известни личности и дори корупцията. Освен това, ние показваме и неприятната истина за това как мъжете в нашето общество се отнасят към жените, особено на работното място. Въпреки това, всички ние превърнахме това поведение в приемливо. Това предаване разказва за културата на мълчанието и за това как понякога участваме в нейното създаване, без дори да го осъзнаваме”, споделя Дженифър.

Дженифър Анистън

Самата актриса признава, че ролята в сериала е станала за нея най-трудната в кариерата. Тя играе амбициозната водеща на новинарската програма Алекс Леви, която се сблъсква със сексизма, възрастовите предразсъдъци и други видове дискриминация от страна на колеги и шефове.

„Алекс вече не е млада, но с всички сили се бори да остане в крак с времето", казва Дженифър. Тя също така признава, че за да се подготви за ролята е проучила задкулисието на сутрешното шоу „Добро утро, Америка", заради което е трябвало да ходи на терен още в пет часа сутринта.

Над образа на Дженифър в сериала са се трудили стилистките Нина и Клер Холуърт, с които актрисата работи повече от 10 години: „Избрахме перфектно ушити мъжки костюми в сиви, сини и кафяви тонове. Без никакви жълти или фуксия цветове. А източникът на вдъхновение за нас беше Даяна Сойе -, легендарната телевизионна журналистка, известна със своя професионализъм и стил. Познавам Даяна от много години, тя винаги е била невероятно елегантна и стилна”, споделят стилистките.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA