Хелън Мирън и забавната случка при кралицата

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 12 ноември 2019

Наскоро Елтън Джон разказа за куриозна ситуация с кралица Елизабет II, а сега и Хелън Мирън реши да разкаже за забавен инцидент, свързан с нея. Актрисата присъства на годишното събитие на SAG-AFTRA Foundation, където си спомни за неловката ситуация по време на чаено парти с кралицата.

„Историята тръгва от конюшнята. Един мъж дойде при мен и каза: „Кралицата знае, че сте тук и ви кани на чай.” Е, аз си помислих, че мога да се справя. Съгласих се, защото бях сигурна, че освен мен ще има още 200 души. Знаех това със сигурност, защото се бях срещала с нея и преди и на онази среща имаше поне двеста души. И ето че влизам в залата, а на масата има само 8 души: принц Филип, самата кралица, някакъв шейх и още някакви хора. За да ме разберете по-добре, аз не знам нищо за конете, а кралицата знае всичко за тях – за какво бихме могли да си говорим?”, разказва Мирън.

В крайна сметка, разговорът на актрисата с останалите гости, включително с кралицата, куцал.

„Налях си чаша чай. Кралицата по това време оживено обсъждаше съдържанието на сандвича с принц Филип: „С какво е този? А в този какво има?” Що се отнася до мен, то аз обичам чая си с мляко. А то, сякаш нарочно, се намираше от другата страна на принца. Исках да го помоля да ми го подаде, но мозъкът ми напълно изключи - не можех да си спомня как да се обърна към принц Филип. Сър? Ваше величество? Ваше височество? Няма ли да е неучтиво да го помоля да ми подаде млякото? Или просто трябва да помоля прислужницата? В крайна сметка, си останах без мляко. Просто не можах да се оправя в тази ситуация”, казва актрисата с усмивка на лицето. Накрая тя добавя, че това чаено събитие е урок за нея, а поведението на монарсите определя като дружелюбно.

Хелън Мирън

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA