SHE'S BACK! Rare - новият албум на Селена Гомес

Селена Гомес се завърна и има какво да ни каже. Готови да я чуем?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 януари 2020

Трябва да признаем, че макар Селена Гомес да стартира като Disney звезда, тя отдавна не е момичето, което слушат днешните 12-годишни. Аудиторията, която порастна с музиката на звездата, вече е близо до нейната възраст и определено има доста по-висок стандарт за това какво очаква от световната фаворитка. Може би това е и причината, поради която и самият аз оставих впечатленията си за новия албум на Селена за последния момент, въпреки че едва ли има някой, който може да отрече качеството на първите две реализирани песни от тавата. Денят на истината е днес и трябва да направим още едно признание. Новият албум на певицата е повече отколкото сме очаквали и много повече, отколкото която и друга поп звезда е предлагала в последно време. „Rare" е посветен на любовта, разочарованието от раздялата и себеуважението и най-вече стремежът към това да се превърнеш в по-добра версия на себе си, превъзмогвайки всичко, което те е спирало по някакъв начин. 

"Всяка една песен в албума има емоция или конфликт. Свързана съм с абсолютно всеки един тон много, много ясно"

„Всяка една песен в албума има емоция или конфликт. Свързана съм с абсолютно всеки един тон много, много ясно", разказва Гомес в свое интервю за PEOPLE. Любимите ни парчета, които препоръчваме да чуете още днес са „Ring", „Vulnerable" и „People You Know", но всяко едно от 13-те музикални предложения заслужава нужното внимание. Във „Vulnerable" певицата възпява странните си взаимоотношения с Джъстин Бийбър, които описва като връщане към „старите навици". Всички знаем, че понякога това е просто неизбежно, но е въпрос на време да се оттървем от „демоните" и да продължим напред. В едно от другите парчета Гомес разказва: „Превръщаш истината в лъжа професионално. Как съм могла да объркам тази глупост с любов?". Не се ли е случвало на всеки?

535

 

„Мисля, че открих пътя си. Израствам с всяка изминала година и този път смятам, че съм намерила това в себе си, което трябва да уважавам", споделя Селена

Няколко дни преди релийза на албума, който певицата обяви пред своята аудитория в Instagram, самата тя разкри повече за процеса по неговата подготовка и това, което е успяло да я превърне в един по-щастлив и здрав човек както в емоционален, така и във физически план. „Мисля, че открих пътя си. Израствам с всяка изминала година и този път смятам, че съм намерила това в себе си, което трябва да уважавам. Исках всичко да бъде страхотно и мисля, че „A Sweeter Place" (една от другите песни в албума – бел.ред.), олицетворява точно това. Къде съм в момента и колко много имах нужда от по-добро място."

15

Селена не крие, че подготовката на „Rare" е била вид кошмар, с който е трябвала да се справи, защото разказва всички онези истории, които са я наранявали през последните години, и то по най-емоционално въздействащия възможен начин. „Изведнъж просто открих спокойствието и видях нещо, което преди не бях забелязала - целият свят е много по-голям, отколкото предполагах. Това сложи края на албума", разказва изпълнителката, а на нас не ни остава нищо друго освен да чуем всичко, което има да ни предложи, защото то, определено е доста РЯДКО срещано.

Фотография: Profimedia, Instagram / @selenagomez

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA