Хората успяват, защото са амбициозни, но не и Емили Блънт

Британската актриса говори за прехода между Лондон и Ню Йорк, както и за момента, в който е осъзнала, че може да бъде звезда.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 февруари 2020

Надали има някой, който не е гледал Емили Блънт в „Дяволът носи Прада". Ако през последните години сте се интересували от кариерата на звездата или сте били редовни посетители на киносалоните, няма как да сте пропуснали „Момичето от влака" и „Мери Попинз се завръща". Това, че тя има милиони фенове по цял свят, далеч не означава, че и в дома си, Емили е приемана като известна личност. „Онази вечер чух Вайълет (малката дъщеря на Емили и Джон Кразински – бел.ред.) да казва, че иска да гледа Мери Попинс. Той я попита: „Искаш ли да гледаш версията с мама?" А тя отговори: „Не, Джули Андрюс". „Тя е на почит в нашата къща", споделя Блънт пред популярно британско издание. 

Ако перифразираме популярната песен отпреди няколко години, Емили вече е „Englishwoman in New York". Актрисата и семейството ѝ разполагат с имот в района на Brooklyn Heights, който предлага впечатляващи гледките към Манхатън и Статуята на Свободата, но това, което истински е успяло да я впечатли, е фактът, че всеки гледа само и единствено себе си. „Хората тук не се интересуват от известните личности. Никой няма времето да спре и да те гледа. Плюс това, можеш да вървиш пеша навсякъде, нямаш нужда от кола", споделя тя. Блънт и Кразински от години избират екосъобразния начин на живот и достигат до нуждата от автомобил само при пътуване извън града за уикенда. Емили, която е родом от Лондон, не крие, че би искала отново да се премести в британската столица, но животът в Голямата ябълка е следващата голяма крачка, която предприема.

През март предстои да видим Емили и Джон във втората част на „Нито звук" – режисираната от актьора странна лента, която доминира боксофиса преди две години. Въпреки големия си успех в публичното пространство, „асистентката на Миранда Прийстли" никога не е била човек, който изтъква постиженията си във филмовата индустрия. „Част от причината да успея може би е моментът, в който осъзнах, че не съм плашещо амбициозна. Майка ми беше брилянтна, но имаше твърде много деца, вечно зает съпруг и не знаеше как да се справи с нещата".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA