Салма Хайек: "Казаха ми, че ако направя това, никога повече няма да работя"

Актрисата разказва за началото на кариерата си, както и за това какво е да работиш в ерата на #MeToo.

Салма Хайек Пино работи непрекъснато, за да преодолее бариерите в Холивуд, докато непрекъснато се бори за правата на жените. „В сърцето на човечеството има дупка и само жените могат да я запълнят", споделя актрисата пред Vogue. „Мисля, че с движението #MeToo хората видяха, че сега има последствия за лошото поведение", казва Хайек пред публиката на събитие, органазирано от британското издание на модната библия.

577

"Казах, че съм също толкова способна да изиграя ролята, колкото всеки друг, който е с различен цвят на кожата"

Салма разкрива още, че когато е стартирала кариерата си, немного хора са били готови да я наемат веднага. "Никога не ме обмисляха за главната роля, защото ми казваха, че не може да бъде изиграна от мексиканец. Тогава заявих, че ако не ме поканят за друга роля, ще кажа, че са расисти. Казаха ми, че ако го направя, никога повече няма да работя. Бях готова да поема риска. Отидох и влязох в стая с шестима мъже. Режисьорът ме попита защо бих искала да се унижа по този начин. Обясних му, че трябва да направя това не само за мен, а и за поколенията след мен. Казах, че съм също толкова способна да изиграя ролята, колкото всеки друг, който е с различен цвят на кожата."

8754

„Преди повече от 30 години започнах да се боря за правата на жените", ​​споделя тя в ерата на непрекъснато разцъфтяващия феминизъм. „През цялата си кариера винаги съм говорила за домашното насилие. Гордея се с мексиканските жени. Единственият начин, по който светът ни може да се промени, е чрез силата на жените. Прекалено дълго време той се управляваше от мъже, поради което претърпяхме толкова много насилие."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA