Звезди, които практикуват магия и окултизъм

Лана Дел Рей омагьосва президенти, Бионсе се занимава с черна магия, а Бьорк... тя живее с окултизма от дете

Силвия Канин
Силвия Канин 06 април 2020

Лана Дел Рей прави проклятние на Тръмп

Лана Дел Рей

През февруари 2017-а, скоро след като Доналд Тръмп бива избран за президент на Америка, Лана пуска tweet (вече изтрит), който съдържа 4 съставки и пише: "Всичко може да бъде намерено онлайн". Феновете започват свое разследване и се оказва, че изпълнителката е в интернационален магьоснически заговор за магия на Тръмп. По-късно през 2017-а Лана си признава в интервю. "Да, исках да го направя. Защо не?  Вижте, аз правя много глупости. Освен това вярвам, точно като Джон и Йоко, че силата на мисълта е могъща. Мислите са много силни, те се превръщат в думи, а думите в действия. Действията пък водят до истинската промяна. Вярвам, че думите са една от формите на магията. Наистина вярвам в мистичното", споделя всеобщата музикална любимка. 

Бионсе, отмъстителната магьосница

Бионсе

Жената, която посмя да обвини Бионсе във вещерство се казва Кимбърли Томпсън и 7 години свири на барабани в бенда на Би. Неотдавна тя подава молба за ограничителна заповед, обвинявайки музикалната кралица и свой работодател в практикуване на магия с цел отмъщение. Явно Кимбърли смята, че Бионсе иска да има сексуални отношения с нея. толкова силно, че чак се замесва с тъмните сили и практикува вещервсто. Съдята, разбира се, бързо отхвърля възможността това да е истина, но не и онлайн феновете, които от години подозират Бионсе и Джей Зи във връзки с нечисти сили. Една от най-популярните звездни конспирации е, че двамата са почетни членове на илюминатите. 

Бьорк, посветена в окултизма от дете

bjork

Ако има някой, на който му отива да е мистичен и окултен, то това със сигурност в Бьорк. Исландската изпълнителка не крие в какво вярва и в интервю споделя: "Майка ми правеше магии и вярваше в астрологията. Тя ме запозна с всички окултни същества в Исландия. Самата аз вярвам в повечето от тези истории. Плутон заема важно място в моята натална карта и това не е случайно. Аз създавам отново и отново вселената всяка сутрин, с всяко мое събуждане и я убивам всяка вечер."

Дейвид Бауи и магиите на 70-те

david

Рок изпълнителят, който обича да експериментира с музиката, стила си на обличане и начина си на живот, открива своите окултни интереси през 70-те. През 1976-а, докато записва албума си Station to Station, той е погълнат от алкохола, наркотиците и магиите. Близки до Бауи споделят, че обсесията му с окултизма става толкова голяма, че той започва ритуали за успех и слава и, разбира се, за да се предпази от демоните, които са навсякъде около нас. Свидетели на този му период споделят, че рок звездата рисувал пентаграми навсякъде, където можел. Обсесията му придобила нелепи размери, когато той започнал да вярва, че магьосници искат да откраднат част от него, за да създадат бебе демон. Последвала и среща с бял магьосник, който прогонил злите духове от дома му.

 

фотография: Profimedia

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA