Как би изглеждал "Приятели", ако се развиваше в днешно време?

Създателката на попкултурния феномен споделя, че ако сюжетната линия се развиваше в днешно време, нещата биха стояли доста по-различно.

Марта Кауфман е женската половина от дуото, стоящо зад така любимия ни сериал "Приятели". С оглед на всички протести срещу расизма, които взеха превес в дневния ред на Щатите през последните няколко седмици, доста холивудски звезди и продуценти споделиха, че е трябвало да направят нещата по различен начин, когато са имали тази възможност. Кауфман също се извини за липсата на разнообразие в хитовия ситком, признавайки, че сега би взела „много различни решения".

„Иска ми се тогава да знаех това, което знам днес", споделя тя по време на онлайн фестивал, бивайки попитана дали съжалява за нещо от 10-те години, в които сериалът се превърна в попкултурен феномен. 

Приятели

Въпреки непрекъснатата популярност на шоуто до самия му край през 2004 г., Кауфман споделя, че не е направила всичко възможно, за да запази разнообразието в актьорския състав и екипа. "Не направих достатъчно и сега всичко, за което мога да мисля, е какво бих направила по различен начин?"

Неотдавна Лиса Кудроу, която в началото на 90-те влиза в образа на Фийби, също сподели, че главният актьорски състав не би се състоял само от бели хора, ако сюжетната линия се развиваше в днешно време.

Приятели

Междувременно, Дейвид Шуимър също призна, че е бил запознат с този проблем и още по време на снимките е имал желанието героят му Рос да се среща с цветнокожи жени. "Една от първите приятелки, която имах в шоуто, беше азиатка, а по-късно имахме и афроамериканки. Това бе много съзнателен натиск от моя страна", споделя той в свое интервю.

И докато темата за расизма продължава да бъде важна за обществото и света като цяло, всички вече очакваме грандиозното завръщане на актьорския състав - за първи път заедно, 16 години след заветния край, в който с нетърпение проследихме дали Рейчъл ще слезе от самолета. Грандиозният reunion предстои да бъде заснет в края на това лято, а премиерата му ще бъде в новостартиралата стрийминг платформа HBO Max, където вече се предлагат всички 10 сезона на сериала. 

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA