Клаудия Шифър на 50: Жената, която дори не е мечтала да бъде модел

Красивата блондинка знае, че един ден ще бъде приемана за твърде стара, но този ден не е днес.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 август 2020

Колкото и да се възхищаваме на днешните звезди, супермоделите на 90-те са от малкото, които успяха да достигнат статут на икони във всеки един възможен смисъл на думата. В компанията на Наоми Кембъл и Синди Крауфорд е и високата точно 180 см. Клаудия Шифър, която днес става на 50.

Като тийнейджър Шифър мечтае да стане адвокат и работи в кантората на баща си, докато през есента на 1987 г. не бива забелязана от директора на модна агенция, с която бързо сключва договор. Един от най-успешните и обичани модели дори не е бил сред популярните деца в училище. Клаудия признава, че в гимназията често са я наричали "патица", затова веднага след като приключва с обучението, тя заминава за Париж, за да направи пробна фотосесия, която само няколко месеца по-късно украсява корицата на Elle.

https://www.instagram.com/p/B0v6gHggJ_4/

Блодниката, която с годините циментира статута си на истинска супернова, сравнявана само с Бриджит Бардо, се е появявала на над 1000 корици и до ден днешен държи рекорда за най-много появи на първите страници на горещите модни издания. През 2002 г. Forbes изчислява нетното ѝ състояние на стойност 55 милиона долара, което пък я превръща и в един от най-скъпоплатените модели за онова време.

https://www.instagram.com/p/B8ydypBArig/

Шифър се появява на корицата на американския Vogue през ноември 1999 г. като част от специалния Милениум брой. Тя е една от "модерните музи" на изданието, а по-късно е обявена и за най-красивата жена в света. На котешката пътека Клаудия дефилира за Versace, Karl Lagerfeld, Chloé, Yves Saint Laurent, Christian Dior, Fendi, Michael Kors, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, Balmain, Louis Vuitton, Chanel, Valentino и още куп световноизвестни дизайнерски брандове, а дългосрочните ѝ ангажименти с част от тях продължават и досега.

Като всеки уважаващ себе си модел, рожденичката се появява и в няколко филмови и телевизионни продукции, сред които "Амнезия", "Черно и бяло", "Наистина любов" и "Дарма и Грег". В галерията по-горе сме събрали няколко изключително секси и иконични моменти от професионалния път на Шифър, а тук са любимите ни мисли от житейския ѝ такъв.

https://www.instagram.com/p/B5GKOvzgq0j/

"Разликата между момичетата днес и моделите от миналото е, че ние не се интересуваме само от мода - ние вървим в толкова много различни посоки наведнъж. Работим усилено както през нощта, така и през почивните дни."

"Опитвам се да извлека нещо положително от всяка ситуация, дори и да се науча да не правя една и съща грешка два пъти."

"Гледам се в огледалото всеки ден от 20 години. Лицето е същото. Знам, че един ден ще бъда приемана за твърде стара."

"Не мисля, че трябва да давате името и лицето си на нещо, в което не вярвате на 100 процента."

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA