8 неща, които не знаете за Одри Хепбърн

Иконичната актриса е била интроверт и е имала елен за домашен любимец. Да има други изненадани?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 август 2020

Одри Хепбърн е икона във всеки един възможен смисъл на думата. Животът ѝ е бил точно толкова вълнуващ и бляскав, колкото е и самата тя. Просто защото я обожаваме, решихме да потърсим най-интересните неща за нея и да ги споделим с вас!

Одри Хепбърн не е истинското ѝ име. Родена е като Одри Кейтлийн Ръстън и започва да използва Хепбърн едва през 1948 година, когато е на 19. 

Тя е член на клуба на EGOT. Иконичната актриса е един от 14-те души в света, носители на Еми, Грами, Оскар и Тони.

57

Говори цели пет езика. Винаги сме се питали колко добре говорят тези езици хората, владеещи повече от три, но тя е знаела английски, испански, френски, холандски и италиански.

Тя не е била първият избор на Труман Капоти за Холи Голайтли. Едва ли можем да си представим друг човек да влезе в емблематичния образ от "Закуска в Тифани", но се оказва, че първият избор на талантливия автор всъщност е била Мерилин Монро. 

57

Хепбърн е интроверт. Макар да сме влюбени в нейната ексцентричност, иконичната Одри е била истински интроверт. "Трябва да бъда сама много често. Щастлива съм, ако прекарам времето между събота вечер и понеделник сутрин вкъщи. Така се зареждам", споделя тя в интервю през 1953 г. 

Родителите ѝ са били нацистки симпатизанти. Докато Хепбърн смело подкрепя съпротивата, майка ѝ и баща ѝ са членове на Британския съюз на фашистите. За щастие, този факт е малко известен през 50-те години на миналия век, тъй като със сигурност би бил катастрофален за нейния медиен образ. 

57

Има вид лале, кръстено на нея. Съществува определена разновидност на красивото цвете, която носи името на Хепбърн. Това е направено като "почит към кариерата на актрисата и дългогодишната ѝ работа като посланик на УНИЦЕФ".

Домашният ѝ любимец е бил елен. Да, точно така. Докато ние гледаме котки или кучета в апартаментите си, иконичната актриса е имала елен за домашен любимец. Извеждала го е дори на пазар. Чудато? Да. Имайки предвид, че е Одри Хепбърн? Не чак толкова.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA