Сам и Моника: любимата ни Tik Tok двойка, която следваме от самото начало

Много от феновете им не искат любов, ако не е като тяхната.

Фотография: Личен архив

Нямам представа колко усилия са необходими някой да ни убеди, че Земята е плоска и кейлът е най-вкусното нейно изобретение. На Сам и Моника Патерсън не им трябват повече от няколко минути, за да ни накарат да повярваме в съществуването на сродните души. Вярно е, че тази мистична фраза се използва в прекалено много и ненужни контексти, но се предполага, че говорим за онзи човек, с когото всичко се получава леко и естествено от самото начало.

За тях – преди вече почти 10 години. Тогава Сам живее във Великобритания, Моника – в Ню Йорк. Запознава ги обща приятелка от Австралия, която е ситуирана в Шотландия. След обичайната размяна на снимки и очевиден взаимен интерес двамата влизат в Skype чат (както подчертават сами, годината е 2015-а) и поддържат контакт онлайн, докато Моника не пристига в Лондон. Денят е 11 октомври, часът – около 12:30 на обяд. Всъщност е 12:34, защото Сам помни въпросния момент с точност – първият в живота му, в който буквално остава без думи. Споменава го в YouTube видео, в началото на нашия разговор и в сватбения им обет, заявявайки, че ще позволява на любимата жена да гали непознати кучета в парка, ще моли за допълнително кетчуп в ресторанта, ако тя се притеснява да го направи, и няма да има нищо против любовта ù към Хари Стайлс.

Сам и Моника Tik Tok

И така, осем години по-късно те са пример как най-добрите любовни истории обикновено изискват късмет, а не велик вселенски заговор, как не е задължително връзките от разстояние да завършват с провал и как случайно стечение на обстоятелствата може да те превърне в успешна TikTok двойка. Казаното дотук потвърждава първите две твърдения, а за последното помагат многобройните коментари от типа "Не искам любов, ако не е като тяхната". "Ще излъжем, ако кажем, че не ни правят страшно щастливи", споделя Моника в ексклузивно интервю за GRAZIA в началото на месеца, който по неписана традиция задължително празнува любовта.

Въпреки че в момента общите семейни акаунти биха могли да се дефинират като нишово позициониране, техният се появява още когато мислехме, че танците и lip synca са максималните възможности на платформата. С настъпването на онзи март преди четири години единственият вариант двамата да бъдат заедно е, ако Сам се изолира в продължение на 14 дни, преди да влезе в САЩ. Така се озовават в Мексико. "Нямаше кой знае какво за правене през тези две седмици, така че решихме да снимаме забавни TikTok видеа. Направихме акаунт и всеки ден качвахме нещо. Нямахме представа, че ще се превърне в това, което е днес", разказва Моника. "Това" е профил с над 230 милиона лайка и почти четири милиона последователи, които ги подкрепят в YouTube, Instagram и другите възможни канали. За разлика от много двойки, отказващи да размият границата между личния и професионалния си живот, те просто се познават добре. Твърде добре.

Сам и Моника Tik Tok

"Когато започнахме да се срещаме, бързо осъзнахме, че трябва да намерим начин да работим онлайн, ако искаме да имаме повече време един за друг. Аз бях в Ню Йорк, Сам – в Честър, но стартирахме нашия първи онлайн бизнес. Занимавахме се с мениджмънт на социални мрежи за компании", продължава тя. "Така имахме достатъчно време да пътуваме и да се виждаме за по-дълъг период от време – допълва Сам. – Имаше нерви в началото, защото бяхме наясно, че ако не се получи, ще внесем напрежение, но сме много, много големи късметлии, защото познаваме силните и слабите си страни. Никога не сме имали проблем с тях." 

Нямат проблем и да споделят важните моменти от живота. Не се притесняват да коментират покупката на земя за мечтаната къща или първия си път. "Харесва ни да сме откровени онлайн, защото това прави канала ни автентичен. Чувстваме се по-близки с публиката и имайки предвид, че постоянно снимаме и публикуваме, няма кой знае какво да скрием. Феновете им са наясно и не спират да ги засипват с лични въпроси. Най-популярният в момента е кога най-накрая ще имат дете. Тук се включва Моника. "Майка ми пита по-често от всички наши последователи, взети заедно! Ще се радваме да споделим, когато дойде времето." 

Сам и Моника Tik Tok

Любимите ми и всъщност едни от най-гледаните им видеа продължават да са тези, в които Сам започва някакво изречение, а още преди Моника да е имала възможността да го довърши, той вече казва отговора ù. Дума по дума. "Наистина сме толкова в синхрон, че се случва да довършваме изреченията си по няколко пъти на ден. Стигнали сме до момента, в който това дори не ни шокира. Харесва ни да си мислим, че е черта на сродните души – споделя Сам през смях. – Прави го по-малко зловещо." И въпреки че по добре познатите правила отдавна трябва да са минали розовия и съвършен период, май продължават да го изживяват. "Винаги съветваме останалите двойки да не спират да излизат на срещи. Само защото сте женени или заедно от много време, не означава, че трябва да пренебрегвате романтичните жестове.

Мнението им за Свети Валентин също е too cute to handle. "Бабата и дядото на Сам са нашите най-добри приятели и всъщност 14 февруари е тяхната годишнина, така че денят е още по-специален", казва Моника. И, не, няма шанс да остави Сам, ако отвори вратата и пред нея е Хари Стайлс с букет цветя и парче диня. "Фенка съм му от 12-годишна и го обичам много, но той никога няма да бъде Сам. Той е любовта на живота ми и никой не може да се сравни с него. Никой не може да се сравни с моя перфектен съпруг."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA