Не мога да пазя тайна!

Най-новият хит на Елени фурейра Tomame оглави iTunes часове след премиерата си

Миналата година певицата озари сцената на „Евровизия”, като представител на Кипър и нейната огнен песен Fuego се класира на втора позиция, което е най-високият успех за страната в рамките на престижния музикален конкурс. След този главозамайващ успех Фурейра става част от екипа на Sony Music и към днешна дата пътува по света и омагьосва музикалните фенове с уникален глас и дързък, неподражаем стил. Успяваме да си откраднем малко от нейното време, за да ни разкаже за себе си.

Здравей, Елени, приветстваме те от Grazia България. Разбрахме, че скоро си била на турне в Израел, разкажи ни за това изживяване. Какво е усещането да обикаляш света със своята музика?

Здравейте, на първо място – благодаря за проявения интерес към мен. Току-що се завръщаме от обиколка с 9 концерта в Израел и беше невероятно. Начинът на мислене там е много близък до този в Гърция и хората са прекрасни. За мен беше чест да мога да пея за тях на толкова голяма сцена заедно с други израелски артисти. Да пътувам по света със своята музика е усещане, което не мога да облека в думи. Вярвам, че това е мечтата на всеки артист. Любовта и енергията, която получавам от публиката, докато съм на сцената, е нещо, което никога не бих заменила.

Много хора извън Гърция сега те познават като средиземноморската Бионсе. Защо мислиш, че медиите видяха прилики между вас двете?

Бионсе е абсолютен идол и вдъхновение за мен. Това, което прави тя на сцената, дава пример на много артисти и мисля, че по тази причина хората ни оприличават една на друга. Тя е ролеви модел както за музика, така и по отношение на живото изпълнение. Наистина искам моята музика да докосва и да вдъхва сила на публиката по същия начин.

Твоята песен Fuego на „Евровизия 2018” представя силата на женската сексуалност, а композицията на Netta изследва женската независимост. Може ли да кажем, че това беше една подчертано феминистка „Евровизия”?

Вярно е, че тази година в конкурса имаше много силни изпълнения на жени артисти, не само моето и на Netta. Това ме радва изключително много! Прекрасно е, че жените могат да отидат на сцената и да бъдат себе си, да се чувстват комфортно със своята сексуалност и да не се страхуват да я покажат. Какъв по-добър начин от музиката да се отпразнува нашата сила?

Какво се промени за теб след състезанието? Би ли участвала отново?

Сега спя дори още по-малко. „Евровизия” беше голям пробив за мен. Невероятно е като помислиш колко много хора са гледали шоуто и какво направи то за моята кариера. Даде ми възможност да обиколя Европа и да сбъдна мечтата си. Що се отнася до въпроса дали ще участвам отново – никога не казвай никога, но е твърде рано да се мисли в тази насока. Към настоящия момент и в близко бъдеще нямам такива планове, но никой не знае какво ще му донесе животът.

Кой е най-трудният аспект на живото изпълнение? Харесва ли ти да се гледаш на сцената?

Това е интересен въпрос, тъй като все още не съм гледала представянето си на „Евровизия” – страхувам се, че ще видя само грешките. Трудно е да пееш и да танцуваш по едно и също време. Трябва да си концентриран и да си силен както физически, така и ментално. Изискват се много тренировки и усилена работа, но когато съм на сцената, получавам огромна енергия и любов от хората и просто се трансформирам. Сцената е мястото, където се чувствам най-комфортно.

Коя е твоята модна икона за всички времена и защо?

Моят стилист Маркос Андриотис – той е изключително талантлив, истински гений! Той е човекът зад всяка моя трансформация, изцяло е оформил начина, по който се обличам и винаги ще бъде моята модна икона.

Кога осъзна, че именно музиката ще е твоят професионален път?

Откакто се помня, винаги съм искала да бъда певица. Когато бях малка, взимах четка за коса, преструвах се, че микрофон и пеех и танцувах из цялата къща. Родителите ми мислеха, че съм полудяла. Винаги е било моя мечта да се изявявам на сцената и съм безкрайно благодарна, че имах шанса да превърна тази мечта в реалност.

Кажи ни нещо, което феновете ти не знаят за теб.

Мисля, че те знаят всичко, аз не мога да пазя тайна! Моят екип винаги ме съветва да изчакам, преди да оповестя някоя новина, но аз съм много нетърпелива – просто влизам в социалните медии и я обявявам. Понякога Instagram ми създава проблеми!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA