Савина и Оливия: За модата, музиката, вдъхновението и колко дъждовен е Лондон наистина

GRAZIA се срещна с прекрасните @oliviyanicole и @savinaofficial, за да разбере може ли един съвременен човек да се издържа от инфлуенсърство, колко е важно да бъдеш позитивен, дори когато не си способен да го покажеш на света. И още, и още...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 17 април 2020

Няма как да не сте попадали на лицата им в социалните мрежи. Ако по някаква случайност все още не сте ги последвали, съветваме да поправите тази грешка веднага, за да заредите с нужното модно и музикално вдъхновение, което обещава да направи всеки ден по-хубав. Това са @oliviyanicole и @savinaofficial или, ако трябва да бъдем максимално точни - Савина и Оливия Николови.

Двете сестри (не, не са близначки!) бяха от първите, които преди няколко години дадоха старт на силното присъствие в интернет пространството, а хилядите им последователи (сред които сме и ние!) доказват, че техните непринуденост, откровеност и оптимизъм никога не са излишни, особено в трудните моменти. Сави и Оли живеят във Великобритания, където, респективно, се занимават с модния си блог и музикална кариера. 

В специално интервю за GRAZIA с двете момичета си говорим за работата им, за всичко, което правят по време на социалната изолация, за това какъв е животът без перфектните филтри на Instagram, за хората и местата, които обичат, а ако и вие се чудите дали Лондон наистина винаги е толкова мрачен, колкото всички го представят, току-що получихте още една причина защо да се посветите на следващите редове...

Здравейте, момичета! Къде ви откриваме в момента? Във Великобритания има немалко регистрирани случаи на COVID-19. Каква е ситуацията там, самите вие изпитвате ли паника?

Савина: Как къде? Вкъщи, разбира се. Аз съм си в Лондон, тук всички сме в lockdown. Излизаме от домовете си само, за да напазаруваме и после пак се прибираме. Не бих казала, че изпитвам паника, тъй като аз, така или иначе, работя от дома и ежедневието ми не се е променило драстично. Всъщност, като се замисля, дори се е подобрило. Сега, разполагайки с повече време, имам възможност да обърна внимание на всичките си задачи, работа и проекти, а и съм двойно по-активна в социалните си платформи.

Оливия: Здравейте и благодаря за поканата! Аз живея в Съри, което е на около 40 минути от централен Лондон. Положението тук не е много добре, за жалост все още има доста голям процент хора, които не спазват дадените ни забрани и съвети, и случаите продължават да растат. Аз лично в момента не съм панирана, но в интерес на истината при мен е на етапи и всеки ден се чувствам различно, хаха.

Какво правите по време на социалната изолация? 

С: Всичко, което правех и преди - снимам, обработвам, пиша, споделям. Също така, добавих йога и медитации към сутрешната си рутина и започнах да експериментирам повече в кухнята. Приятелят ми е много щастлив. (Смее се.)

О: По време на изолацията аз съм си вкъщи с годеника ми и двете ни котенца. Успяваме да свършим доста работа, тъй като си имаме домашно студио, в което записваме песните ми, Ед работи върху много негови проекти, аз пиша музика за мен и за мои клиенти, репетирам, и въобще доста неща се вършат. Тренираме пред телевизора с workout видеа, йога, каквото има налично. Позволено ни е да излизаме веднъж на ден - тичаме, караме ролери, няма почти никакви хора навън, така че е окей. Също така, имам достатъчно време в момента да отговоря на всички имейли и да снимам видеа и снимки за социалните мрежи, което определено помага. 

Колкото и да е банален този въпрос, разкажете ни кога и как решихте да се занимавате с развитието си в социалните мрежи.

С: Създадох модния си блог през далечната 2012 г., когато блогърството далеч не беше това, което е сега. Тогава точно се бях преместила във Франция, за да следвам бакалавър по визуални изкуства и имах нужда от онлайн пространство, в което да споделям ежедневието, вдъхновението и идеите си. Бях на 19, за първи път живеех съвсем сама и всичко беше много вълнуващо. Тогава мечтата ми беше да работя като моден редактор в списание и идеята за блога ми бе да го използвам като портфолио един ден, когато кандидатствам за мечтаната си позиция.    

О: Не съм много сигурна кога точно започнах да се занимавам с развитието на социалните ми мрежи. Мисля, че всичко тръгна от това, което сестра ми правеше и тя ме вдъхнови да се захвана по-сериозно с Instagram, TikTok и т.н. В YouTube правя видеа от около 6 години някъде и мисля, че всъщност единствената платформа, която съм оставила на по-заден план е Facebook. 

Може ли човек да се издържа само от инфлуенсърство?

С: Да. Самата аз го правя от 2018-а година. 

О: Знам от личен опит със сестра ми, че отговорът на този въпрос е да, може човек да се издържа само от инфлуенсърството. Стига да е готов да отдели цялото си време и да вложи всичко в това, което прави, всичко е възможно. Казвам го и от моя личен опит като музикант/инфлуенсър. 

Върху какво работите в момента?

О: Това е нещо, което не съм споделяла никъде онлайн досега, но в момента работя върху първия си албум. Повечето песни са написани и готови, в момента съм в процес на финализиране на няколко последни парчета и нямам търпение да го споделя с всички до края на тази година. 

С: Наскоро се преместихме в нов апартамент с приятеля ми и в момента работя с брандове по обзавеждането му. Също така, след дълга пауза, започнах да пиша в блога си stylebysavina.com отново! Подготвям и нови видеа за YouTube канала си. 

Прекалено често ли ви мислят за близначки?

С: Да! Постоянно! Което си е комплимент за мен, защото аз съм с 2 години по-голяма от Оли, хаха.

О: Около 80% от хората, с които се запознаваме за първи път, мислят, че сме близначки. В момента моята коса е по-дълга от тази на сестра ми, така че може би ще е по-лесно на хората да ни разпознават.

Какво щяхте да направите, ако бяхте на мястото на другата?

О: Ако бях на мястото на кака (аз така ѝ казвам от малка), щях да се пробвам за модел на Victoria's Secret или нещо подобно. Смятам, че има абсолютно всички качества и по никакъв начин не отстъпва на останалите модели. 

С: Ако бях на мястото на Оли и имах нейните гласови и танцувални данни, със сигурност щях да се явявам на всеки възможен телевизионен кастинг за изпълнители, докато не ме забележи подходящия музикален лейбъл. Сестра ми е невероятен артист и музиката, която пише и изпълнява, трябва да бъде чута от повече хора.

Първото нещо, което правите, когато се събудите сутрин?

О: Първото нещо, което правя, когато се събудя сутрин, е да си спра алармата за събуждане.

С: Поглеждам си "To Do List”-а за деня.  

А последното вечер?

О: Последното нещо, което правя преди лягане, е да си навия алармата за ставане. Хаха

С: Правя си "To Do List” за следващия ден.

Много хора казват, че Лондон е прекалено мрачен и дъждовен. Как го виждате вие?

С: Дори не си спомням последния път, в който е валяло! Не знам защо хората го определят като дъждовен и мрачен, според мен, цялото това схващане е отживелица, която сме свикнали да повтаряме толкова много, че сме я утвърдили като факт в главите си.  

О: Лондон винаги се е смятал за „дъждовен" и „мрачен", но аз не мисля, че в България вали по-малко. Последните няколко лета тук бяха по-горещи и от тези в Испания. Според мен зависи от сезона.

Последното нещо, което ви усмихна?

О: Последното нещо, което ме усмихна, беше приготвената закуска от партньора ми, с която ме изненада тази сутрин.

С: Съобщение с хубави новини за добро утро от родителите ми. 

Най-добрият съвет, който сте получавали?

С: Моят дядо, Бог да го прости, обичаше да казва: "Всичко е временно. И това ще мине”.

О: Всичко се случва с причина.

Преминахте през доста тежки моменти в последната година. Как успявате да се справите с всичко и да бъдете така вдъхновяващи?

С: Все още преминаваме през тях. Всеки ден е борба за всички вкъщи, но това че сме заедно и се обичаме толкова силно, ни дава кураж да продължаваме напред. Аз самата невинаги се чувствам вдъхновяваща. Не съм качвала видеа в канала си отдавна. Много е трудно да вземеш камерата, да поставиш усмивка на лицето си и да снимаш, когато всичко, което искаш, е да плачеш.  Със сигурност обаче, подкрепата и любовта, които получаваме от нашите последователи, ни помагат да бъдем по-силни и да вървим напред. 

О: Последната година беше/е доста тежка за нас, но това, че сме всички заедно, цялото ни семейство, го прави една идея по-лесно. Отгледани сме от много силни, позитивни и прекрасни родители, които винаги са ни дарявали с много любов и щастие. Така сме научени и това даваме на хората около нас. Не е никак лесно да преминаваш през нещо толкова лично и толкова страшно, и да продължаваш да радваш хората онлайн, но затова винаги се опитваме да сме възможно най-истински и откровени с нашите последователи. Говорим често за това, през което преминаваме. Аз пиша музика за това как се чувствам. Сестра ми снима видеа, в които говори за тези неща. Нашата аудитория е част от нашето семейство. 

Любимите ви Instagram акаунти са…

О: @thefashionfraction, @theellenshow, @stephelswood

С: @clairerose, @k.els.e.y, @rianne.meijer 

Човекът, на когото искрено се възхищавате…

О: На сестра ми. За това колко е креативна, амбициозна, работлива, мотивираща, вдъхновяваща, пробивна и силна! 

С: Баща ми. Възхищавам му се толкова много за невероятната сила, която има. За търпението му. За волята му. Затова, че не се отказва дори за миг. Истински пример за подражание във всеки един аспект в живота ми.

Мястото, което искате да посетите…

С: Лос Анджелис.

О: Винаги съм искала да отида в Аляска! 

Оли, какво те вдъхновява за музиката ти?

Вдъхновението, което стои зад всяка една моя песен, е това, през което преминавам в живота. Как се чувствам. Какво си мисля. Всичко това отива в музиката ми.

С коя песен би описала себе си? Ами сестра ти?

Ако трябваше да се опиша с една песен, може би щеше да бъде някоя Disney песен. А сестра ми, със сигурност с някоя песен на Лана Дел Рей!

Сави, как изглежда перфектната street style визия в твоите очи?

В момента съм на вълна неутрални цветове, така че бих казала: бели маратонки, бели mom jeans, бяла boyfriend тениска, бежово oversize сако и ретро RayBan cat-eye слънчеви очила. 

Каква е философията ти за модата и начина на живот?

Най-важното нещо, според мен, е човек да се чувства добре в кожата си. Да се грижи за себе си, за психиката си, за ума и за тялото си. Начинът, по който е облечен, не е важен, ако самият той не е щастлив със и във себе си.

Какво бихте искали да споделите с всички наши читатели?

О: Като за финал искам да пожелая на всички да бъдат отговорни и да живеят за момента. Наслаждавайте се, обичайте, мечтайте и дерзайте. Не взимайте нищо за даденост и отделяйте време за себе си!

С: Отделяйте време всеки ден да правите неща, които ви доближават до човека, който искате да бъдете един ден. И бъдете добри. Светът има нужда от повече доброта.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA