Михаела Маринова е по-мъдра, по-силна и готова за нови успехи

Срещаме се с очарователната Михаела Маринова, за да разберем всички хубави неща, които ѝ се случват и за които тя благодари всеки ден.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 октомври 2020

Категорично можем да заявим, че малкото момиче, появило се на сцената на X Factor преди шест години, вече е млада жена, която може да се похвали с куп награди, първи места в класациите, милиони почитатели и дебютен албум. Да, говорим за Михаела Маринова.

Изпълнителката на "Един срещу друг" представи първия си студиен албум в края на март и оттогава насам продължава да завладява с музиката си, а само след броени дни ще се качи на сцената на Sofia Live Club, за да я сподели със своите верни почитатели и приятели.

Точно поради тази причина GRAZIA открадна малко от ценното време на Михаела за един специален разговор, в който се посветихме на музиката, любовта, мечтите и нещата от живота... 

https://www.instagram.com/p/CF38LB_AIFt/

Здравей, Михаела! Един от многото поводи да се срещнем е новият ти сингъл "Другата стая". Кой е в другата стая в момента?

Здравей! В другата стая в момента е любимият ми човек - Александър, с който всеки ден е като в рая. Всичко, което ни се случва заедно, е както пея в песента: "Ако ме питат къде на земята е раят.. той е в другата стая".

Парчето е част от дебютния ти албум „Стъпка напред", който излезе в края на март. Защо се спря точно на него за видео реализация?

Песента носи усещане за щастие, любов и предразполага към създаване на хубави спомени. В моменти като тези, в които се намираме, една доза щастие би се отразила добре на хората, затова смятам, че пускам сингъла в правилен момент. Искам да поднеса малко радост и добро настроение.

Предполагаме, че песента е вдъхновена от човека до теб...

Точно така, „Другата стая" е отражение на живота ми в момента и по-точно пърхащата любов между мен и Александър. Реших да не крия щастието, а и бе крайно време, след емоционална балада като "Страх от самота", да споделя с хората вълнението си от хубавите неща, които ми се случват и за които благодаря всеки ден.

"Аз съм много емоционален човек, това личи и в музиката, която създавам"

Как и кога се запознахте с Александър?

С Александър се запознахме чрез общи познати. Стана случайно и непланувано, но съм чувала, че хубавите неща стават точно когато най-малко ги очакваш. Първата ни истинска среща беше пред Народния театър на една пейка. (Смее се.) Стояхме до 3 часа през нощта, говорихме си и се опознавахме, беше семпло и романтично. Има още една песен от дебютния ми албум, която носи заглавието "Моят сън" и започва така: "Помниш ли, когато запозна се с мен? В три часа часовникът ни спря внезапно…" Тя също е вдъхновена от него.

В текста на песента искаш ден, който "дълго няма да забравиш". Кой ден от връзката си с него винаги ще остане в спомените ти?

Всеки ден с Александър е незабравим и остава в съзнанието ми, но ако трябва да избирам, бих казала деня, в който всичко започна.

Случвало ли ти се е някога да не познаеш себе си от любов?

Оо, да! Аз съм много влюбчив и емоционален човек, това личи и в музиката, която създавам. Гмуркам се доста надълбоко. С него се опитах да подходя по-плавно, с цел да не повтарям грешки и не съжалявам, защото разбрах, че наистина си заслужава.

А да съжаляваш за нещо, което си правила от чувства към някого?

Не съжалявам за нищо, което съм направила до момента, винаги стоя зад действията си и гледам напред. Трябва да отчитаме грешките, които допускаме в живота, все пак така се учим, но не трябва да съжаляваме и да гледаме негативно над минали случки.

38

Каква е Михаела, когато е влюбена?

Когато е влюбена, Михаела се раздава за любимите си хора на макс и е страшно вдъхновена. Желанието ѝ за правене на музика е още по-силно, както и за подаряване на подаръци и организиране на изненади! (Смее се.) Михаела е влюбена всеки ден – в живота и в музиката.

Видеото към песента е първото ти такова с танцова хореография. Разкажи ни повече за подготовката около него.

Обичам да танцувам, никога не съм го крила, танцът е в кръвта ми, а по участия винаги съм с балет и давам всичко от себе си да се развихря на сцената. Подготовката на видеото беше доста забавна, имах репетиции с момичетата, за да изпипаме танца и синхрона, и се получи доста приятно.

Да очакваме ли TikTok танц? Успя ли да се зарибиш по приложението, което заля и всички други социални мрежи?

Ще има TikTok танц, който се надявам да забавлява всички почитатели на музиката ми и на новото парче. Неизбежно е в днешно време да не си в крак с тенденциите, така че съм вътре в играта! (Смее се.)

Музикант къща храни ли? Ако да, за колко голяма къща става въпрос?

Определено храни и то с безброй страхотни преживявания, незабравими моменти и много музика, ама много! Къщата, в която живея, е пълна с мечтите, целите ми и любимите хора, и се чувствам максимално уютно в нея.

https://www.instagram.com/p/CF9NclBgj2g/

"Старая да не изпускам важните неща и да се наслаждавам максимално на всеки миг"

Следващата ти стъпка напред е самостоятелният концерт за представянето на албума. Какво да очакваме на сцената тогава?

Концертът „Стъпка напред" е едно от най-дългоочакваните събития за мен през последните няколко месеца, тъй като ще представлява и промоция на дебютния ми албум. Труда, който сме положили с Вирджиния Рекърдс, за да сбъднем и тази моя мечта е огромен! Непрестанно съм в репетиции с уникалните музиканти, с които ще изляза на сцената, работим по маркетинга на събитието и какво ли още не. Максимално отдадена съм на целия процес по организирането на концерта и нямам търпение да дойде 9 октомври. Очаквайте страхотни нови аранжименти на парчетата от албума ми, талантливи гост изпълнители, много танци и забавление! Ще се радвам всички вие да бъдете на тази специална дата с мен, в Sofia Live Club от 19 ч.!

Издай ни първата песен, която ще изпълниш за публиката. 

Аранжиментите, които Ангел Дюлгеров е направил на всяко едно от парчетата, са просто феноменални. Ще започна с един от летните си хитове - "Един срещу друг”, а какво ще последва, предстои да разберете на място!

75

Какво ще направиш, ако времето спре?

Ще стигна там, където искам да отида още сега - в бъдещето. Ще докосна всички онези, с които искам да работя и бъда на една сцена.

А ако се забърза още повече?

Ще се старая да не изпускам важните неща и да се наслаждавам максимално на всеки миг.

Не можем да не отбележим голямото ти развитие от „Стъпка напред" до този момент. Каква е разликата между Михаела преди и Михаела сега?

Михаела в основата си е същият човек, който вярва в мечтите си и ги преследва докрай! Визуално може би е променена, мисловно е по-мъдра, а физически - още по-силна.

Фотография: Ангел Захаринов / Вирджиния Рекърдс

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA