Стана Катич отново влиза в образа на Емили Бърн, третият сезон на "Забравена" е тук!

Срещаме се със звездата от "Забравена", за да разберем всичко за "будния, властен и свиреп" трети сезон, който започва на 16 октомври.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 октомври 2020

Третият пореден и изцяло заснет в България сезон на "Забравена" ще зарадва феновете си с премиера по AXN на 16 октомври. В главната роля и в тази на изпълнителен продуцент влиза добре познатата ни от „Касъл" Стана Катич, която тук е агентът от ФБР Емили Бърн.

Новият сезон на мистериозната, драматична и вълнуваща поредица започва три месеца след събитията от финала на сезон 2 с Емили, чието отстраняване от служба във ФБР приближава своя край, а няколко дни преди голямата премиера в българския ефир, говорим с безкрайно талантливата Стана за работата по сериала, снимките в България и всичко, което можем да очакваме от третия сезон. Четете в следващите редове и в петък бъдете пред екраните! 

4

В кое отношение сезонът беше по-голямо предизвикателство – физическо или емоционално?

В този сезон Емили не трябва да спасява себе си, а някой друг и това е Ник, бащата на сина ѝ. По своему, тя отново е движена от майчините си инстинкти и от желанието си да защити бъдещето на детето си и определено стига до крайности, за да върне Ник вкъщи жив и здрав. Така че цялото пътуване е изключително изтощително физически в този сезон.

Носиш ли нещо от Емили в себе си?

В нея има нещо извисяващо, което намирам за прекрасно. Тя е от онзи тип хора, които сякаш виждат всичко и ако попаднат в опасност са в състояние да разчетат ситуацията за секунди. Намирам това за удивително! Наистина се възхищавам на хора като Емили - в нея има едно спокойствие. Когато е в ситуация на екстремна опасност тя не губи самообладание, напротив – мобилизира се и действа хладнокръвно. Вярвам, че нося част от тази хладна пресметливост, когато трябва да действам в много аспекти от живота си.

Откъде идва силата ѝ?

Една голяма част от силата ѝ идва от любовта. Когато е била малка, тя е обичана от Уорън (бащата на Емили в сериала – бел.ред.). Тази любов е посадила семената на сигурността и ѝ позволява да я раздава на останалите хора в живота си. Това е моето предположение. Когато децата получават такава истинска и безусловна любов, те са в състояние да останат силни пред всичко, което ги очаква в живота.

https://www.instagram.com/p/Bz3xdkZpObP/

Кой те вдъхновява?

Срещам хора, които работят в Организацията на Обединените нации. Срещам хора, които са медицински сестри в болниците, които се грижат за другите и въпреки всички трудности, продължават да се раздават на сто процента и това е велико! Така че, да, това са хората, които ме вдъхновяват.

Как мислиш, дали Стана Катич би била добър федерален агент?

Не, не, от мен би излязъл ужасен агент! Аз съм прекалено неорганизирана. Агентите от ФБР са бързи, ясни и задълбочени. Аз съм по-скоро „Наистина ли трябва да се оправям с тази документация днес?" Не, бих била ужасен агент. Всички колеги от сериала биха се справили по-добре от мен.

Какво мислиш за новите попълнения в актьорския състав?

Мисля, че те бързо намериха мястото си в този краен свят, наречен „Забравена", който не вирее непременно сред ясни морални граници. В тези герои няма нищо черно и бяло. Ще харесате героят на Джеф Бел. Същото важи и за героинята на Жозет Саймън – Роуена, ще се страхувате и същевременно ще сте очаровани от нея. Изгарям от любопитство да видя как публиката ще приеме новия сезон.

4

Емили Бърн накратко?

За Емили няма граници! Нищо не може да я спре да постигне това, за което се бори.

Какво ще кажеш за новите режисьори?

Има нещо наистина очарователно в това да имаме тези двама нови режисьори и двамата израснали в Европа, но в различни части на континента, поради което и житейският им опит е съвсем различен. Каша Адамик идва от семейство на кинаджии, от света на графичния роман и беше истинска благодат за нас. Като разказвач на истории, тя добавяше стойност към повествованието всеки път, а партньорството ѝ със Зив, нейният оператор, беше направо невероятно – все едно гледаш семейна двойка с дълги години брак зад гърба си. От другата страна имахме Грег Зглински, който работеше с Ротем, другият отговорен оператор на продукцията. Вярвам, че той допринесе страшно много за сегашната визия на сериала. И четиримата носят в себе това, от което шоу като „Забравена" има нужда – уникални разказвачи, които не се страхуват от нищо. Безкрайно благодарна съм за режисьорите и операторите, с които имахме щастието да работим в трети сезон.

Каква е връзката с водата този сезон?

Водата този сезон за Емили е нещо, което тя използва, за да внуши сила. Тя вече не се страхува. Може би никога не се е страхувала напълно, но е била силно травмирана и сега тя използва тази травма, за да извлича енергия от нея и е неудържима.

4

„Забравена" сезон 3… в три думи?

Буден, властен, свиреп.

Има ли нови тежки битки?

Битките винаги са интересни за гледане, но са най-завладяващи и ангажиращи, когато всъщност представят емоционалното пътуване на героя и описват дъгата на неговите чувства. Това, което според мен този сезон ще е интересно за гледане, е порастването на Флин. Той все още е момче, доста объркано от нещата, които се случиха в живота и семейството му, но в този сезон той възмъжава пред очите ни и виждаме колко много всъщност прилича на майка си, но и колко е способен сам по себе си.

Битките на Емили също си струват - моята героиня прекара много време, за да се бори за собственото си оцеляване, а сега трябва да спасява някой друг и междувременно да остане жива. Към края на сезона ще видим нещо в нея, което не сме виждали досега  - нейната безпощадност. Емили просто притежава тази ярост. Тя владее пространството около себе си и всичко, което я заобикаля, просто ѝ принадлежи. Нейната безпощадност е нейната втора природа, толкова е естествена и натурална, че не остава място за гафове. Това страшно много ми харесва!

Какво е чувството да си част от успешно шоу като „Забравена"?

Доста е приятно и чувството на облекчение е огромно, когато си сигурен, че това, което правиш, е намерило своята аудитория. Този факт, от своя страна, осигурява подкрепата на мрежата, която ни дистрибутира. Да имаш възможността да разкажеш история, която да достигне до толкова много хора, е истински подарък. Повечето от нас вършим работата си с огромна любов – от актьорския състав до екипа, който седи зад всичко това. Всеки един зад кулисите е допринесъл тази продукция да бъде това, което е. В крайна сметка разказваме една история за човечността, за това как се обичаме помежду си и в различните видове връзки, които градим - семейни, романтични, приятелски.

Коя беше най-трудната за заснемане сцена в този сезон?

Най-трудната сцена беше бойната сцена в края на първи епизод. Основното предизвикателство дойде от там, че тази сцена трябваше да се заснеме от веднъж, нямахме право на дубли. И така, цялата битка трябваше да бъде добре отрепетирана, добре поставена и добре „изтанцувана" с камерата. Зив, нашият оператор, направи истински чудеса – трябваше да сменя най-високата с най-ниската точка на заснемане за секунди и то на скорост! Това беше нещо като танц между 12 души, болезнен танц обаче, защото доста от нас се озоваха с истински синини на финала.

Как минава един ден на снимачната площадка?

Всъщност доста се забавляваме. Снимачният екип е страхотен! Това е третият ни сезон заедно, 85% от екипа е същият. На края на всеки снимачен блок винаги си правим купон, ходим на бар, на ресторант – целият екип, целият актьорски състав, ВСИЧКИ. Забавляваме се, танцуваме, смеем се, пеем. Правим това и в края на всеки сезон, нo тогава нещата стават още по-сериозни, защото сме на Балканите, в България, и се лее много ракия!

5

Мислили ли сте за филм „Забравена"? 

В много отношения нашето шоу е заснето като независим филм. Понякога ни се струва, че снимаме три филма за един сезон. Мисля, че заснемането на игрален филм би било съвсем естествено продължение за нас, ако успеем да намерим правилния път в развитието на всички тези герои.

Какъв би бил перфектният финал на „Забравена"?

Искам да видя Емили удовлетворена и напълно в кожата си. Искам тя да владее ситуацията напълно. Героинята ми е защитник на ценността на човешкия живот, защото нейният е бил заплашван неведнъж. Искам Емили да развее високо флага си и да се почувства наистина добре за първи път от много време, защото на нея вече не ѝ пука. Тя вече е свободна... Да! Нещо такова.

Гледайте "Забравена" - от 16 октомври, всеки петък от 22:50 ч. по AXN.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA