Музиката, мечтите и лудите неща в живота на ALMA

Срещнахме се с прекрасното момиче от последната ни корица, за да разберем любопитните неща, за които не ни остана място на страниците на списанието.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 октомври 2020

ALMA просто е от онези артисти, които чувайки веднъж, след това веднага разпознаваш. Със своя отличителен глас и също толкова отличителна визия, талантливата изпълнителка бързо успя да се превърне в едно от успешните лица на световната музикална сцена.

Само няколко седмици след като се появихме на пазара с прекрасната ни корица, за която ALMA позира неотдавна, тя представи поредното си музикално вдъхновение - парчето My Mama Told Me. Не ни остана друг избор, освен отново да се свържем с нея, този път за специална дигитална среща, в която да поговорим за всичко, което не успяхме да разберем на страниците на списанието.

Не сме майка ви, за да кажем какво да правите, но сме сигурни, че и тя би искала да прочетете следващите редове! Пълни са с музика, мечти и размисли за живота...

https://www.instagram.com/p/CFzflt0je8P/

Трябва да призная, че чувайки първия ти сингъл, просто си казах „УАУ, това момиче знае какво прави". Сега представяш петия си проект. Как се промени за това кратко време?

Благодаря! Не съм се променила особено. Просто имам повече отговорности и се научих да съм организирана, за да мога да правя няколко неща едновременно. Станах и по-дисциплинирана, защото дните често са разграфени до минута. Аз все още уча, от година и половина живея сама и е важно и да завърша успешно образованието си. Всеки нов музикален проект за мен е научен урок, защото носи нещо различно и в процеса на създаването му съм станала друга. Много искам да се развивам.

Разкажи ни повече за "My Mama Told Me”. Доколкото знам, двамата с Pavell сте автори на текста и музиката...

Обичам да работя с Павката! Той ми е приятел и един ден ме взе със себе си в студиото и ми каза, че е важно да се науча тотално да се отпускам пред микрофона и на сцената. Тренировката се превърна в ново парче, в което се влюбихме и което нарекохме „My Mama Told Me”. Стана буквално за няколко часа. Лесно пиша мелодии и текстове, а когато записвам с някой, който вярва в мен и с когото се обичаме, се получават хубави неща. Pavell е страхотен автор и музикален продуцент.

548

"Възползвай се от всеки момент, защото тези възможности са ограничени и сме тук само временно", споделя ALMA

Не може да не отбележим страхотното видео към него, както и хореографията. Лесно ли се постига такъв синхрон, колко време репетирате преди снимки?

По видеото работих с Димитрис Георгиев, който ми е любим режисьор. С него направихме първите две мои видеа - "Perfect” и "Don’t Know”. За хореографията на "My Mama Told Me” всъщност нямах много време за репетиции, защото пристигнах в София няколко дни преди снимките. Имахме само 2 репетиции с балет Нова. Те обаче са толкова талантливи и мотивиращи момичета, че всичко стана изненадващо бързо. А и аз обичам да танцувам.

Предполага се, че голяма част от тийнейджърския период е купони и любов. Остава ли ти време за тях?

Остава ми. За всичко има време, само да поискаш.

Може да се каже, че парчето е посветено на бунта на младостта. Кое е най-лудото нещо, което си правила в живота си досега?

Много луди неща съм правила - скачала съм от високи скали, спускала съм се с въжета от 50 метрова канара, гмуркала съм се в океана, правила съм дълги преходи в планини, излизала съм тайно от вкъщи по средата на нощта, за да се срещна с приятели (разкриха ме обаче). Няколко дни след като ремонтираха апартамента, в който живеем в Берлин, родителите ми заминаха за ден и аз пак тайно организирах купон вкъщи, на който качихме масата за тенис от гаража и я сложихме в коридора на апартамента, за да играем. Резултатите от тази глупава постъпка бяха много неприятни. Голяма грешка. С мама и татко си мълчахме дълго…

7

Спомняш ли си какво ти каза майка ти, когато реши да се занимаваш с музика?

Каза ми да не разчитам на таланта, а на усилието и добрата подготовката.

Приликата помежду ви е повече от поразителна. Как приемаш сравненията с нея?

Силна и красива жена е тя, харесва ми да ни сравняват. Искам да съм като нея, когато порасна…

Какво би направила, ако смените ролите си за един ден?

Това би било супер яко. Тя също би се зарадвала. Аз бих отишла в офиса ѝ и бих се опитала да разбера в подробности всичко, което прави.

"Чувам мечтите си като моя собствена музика"

А какво мислиш, че би направила тя, ако е в „твоите обувки"?

О, тя веднага би станала 17-годишна и би дошла да учи в моето училище. Често ми казва, че дава всичко да е имала шанса да бъде заобиколена от толкова интересни хора и да натрупа опит и познание в подобна среда. Понякога на шега ме моли да я взема със себе си и да я скрия в левия си джоб. (Смее се.)

В интервюто си за последния брой на GRAZIA споделяш, че си увлечена от философията. Каква е философията ти за живота?

Скоро си направих една нова мъничка татуировка – с почерка на баща ми татуирах думата temporary - временно. Животът няма краен смисъл. Възползвай се от всеки момент, защото тези възможности са ограничени и сме тук само временно.

Сещам се за една фраза на Джордж Майкъл, който казваше, че винаги е по-откровен в песните си, отколкото в общуването. Така ли е с повечето артисти?

Аз съм откровена навсякъде, без значение дали в песен или лице в лице. Истина обаче е, че чувства и мисли се изразяват много по-лесно чрез музика.

5487

Сигурни сме, че ти предстоят много интересни неща. Какво все още не си имала възможността да изпееш в песен?

Не съм успяла да изпея всичко, което ми предстои, а то не ми е известно. Вдъхновението за музика се ражда от дните и преживяванията ми, от срещите и гледките, които минават пред очите ми.

Ако трябва да опишеш мечтите си с едно парче на един любим изпълнител, то ще е…

Чувам мечтите си като моя собствена музика. В песента ми „Be Alright" има моя мечта. Не се притеснявайте, всичко ще се подреди и животът ще ни се усмихне.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA