Готови ли сте да видите 4Magic в друга светлина?

Питаме, защото те са готови да ни я покажат. Точно тук и точно сега! Започваме от новия им сингъл "Дай ми"...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 19 декември 2020

Фотография: Вирджиния Рекърдс

При последната ни среща в разгара на лятото, момичетата от 4Magic представяха четвъртия си сингъл XO XO, посветен на женската сила и увереността. По-малко от половин година след това, те отново завладяват музикалните канали, този път с парчето "Дай ми". Мелодичността, текстът и горещото видео ДАВАТ (заглавието ни предизвика!) сериозната заявка за силен хит, в какъвто сме сигурни, че ще се превърне за отрицателно време. И макар за първи път да ги виждаме по-предизвикателни, Елия, Никол, Валентина и Елеонора признават, че най-важното за тях продължава да бъде желанието да усмихват публиката. "Напомняме колко е важно да си даваме малките неща и да се правим щастливи всеки ден, докато все още можем", споделя Валя в специално интервю за GRAZIA, точно седмица след излизането на сингъла. Да, нямаше как да не ги потърсим веднага. И, да, те определено имат какво да ви кажат. Готови ли сте да ги чуете?

Здравейте, момичета! Поводът за тази (макар и виртуална) среща е новият ви проект „Дай ми"? Кой „даде" идеята за него?

Елеонора: Здравейте, прекрасни читатели на GRAZIA! Много сме щастливи най-накрая да споделим с вас петия си сингъл „Дай ми". Всички участвахме в даването на идеи, създадохме парчето по време на международния творчески лагер за писане на песни Sofia Songwriting Camp през май 2019-а. В един от дните влязохме в студио с румънския хитмейкър Monoir, който направи бийта, и норвежката изпълнителка YNGA, а ние с Venci Venc’ написахме българския текст.

Валя: Целият процес по създаването на „Дай ми" беше страхотен! С всички тези талантливи автори се разбираме страхотно и сме приятели, много сме доволни от финалния резултат.

Винаги ми е било интересно по-лесно ли се получават нещата, когато много талантливи артисти се съберат на едно място или обстановката се превръща в някакъв хаос?

Елеонора: "Колкото повече, толкова повече", казва Мечо Пух. В нашия случай – толкова по-добре, защото когато всички дават идеи, се получават много интересни неща. Всеки е различен и допълва останалите, а и самите ние научаваме много от работата в екип и с нови хора.

Никол: На този кемп участваха чуждестранни автори, които пишат музика за световни звезди като Риана и Кайли Миноуг. За нас беше чест да творим заедно с тях. Освен че научихме изключително много, сме и много благодарни, че те ни приеха като равни, изслушваха идеите ни и ги надграждаха. Накрая се получи така, че не само те ни дадоха много, но и ние успяхме да дадем по нещо на тях. Тази обмяна на опит и контакти отваря врати в цял свят.

"Дай ми" пасва много добре на ситуацията, в която се намираме. И то не само ние, но и всички други хора", споделя Валя

За първи път ви виждаме толкова пораснали и предизвикателни. Кога решихте, че е време да направите прехода?

Никол: Решихме го веднага щом финализирахме парчето, тъй като текстът и усещането на „Дай ми" ни дават възможност да бъдем по-предизвикателни и секси. Беше крайно време хората да ни видят в друга светлина.

Елия: Абсолютно, точно тази външна и вътрешна трансформация искахме да покажем и във видеото, за което режисьорът Люси Иларионов се погрижи брилянтно. Той е страхотен професионалист и може да изкара на показ най-женствената страна на една жена. Благодарни сме на него и на целия снимачен екип за прекрасното видео!

Парчето е доста по-различно от проектите ви до този момент. Какво си казахте в първия път, когато го чухте и видяхте готово?

Елеонора: Буквално си казахме „уау”! Бяхме много доволни и щастливи, че се получи толкова добре. Надяваме се с „Дай ми" да усмихнем и всички слушатели.

Валя: Това определено ни е едно от най-любимите парчета, които сме представяли до момента. Пасва и много добре на ситуацията, в която се намираме. И то не само ние, но и всички други хора. С него напомняме колко е важно да си даваме малките неща и да се правим щастливи всеки ден, докато все още можем.

87

Като се заговорихме за малките неща, кои са тези, които ви носят удоволствие?

Валя: Като типичен представител на женския пол ще кажа шоколад, хубаво вино, гореща вана и човек, с когото да споделя и трите. (Смее се.)

Елеонора: Малките, но скъпи жестове от човек, когото обичаме. Дори една целувка или прегръдка би могла да оправи настроението и деня ни.

Елия: Точно така, понякога забравяме, че няколко добри думи или жеста могат да променят света на другия към по-добро, дори и само за ден. Нещо малко, което ми носи удоволствие са боите, с които създавам картините си.

Никол: За мен малките неща са именно най-големите и това важи за всякакъв вид отношения. В групата, например, това са моментите, в които се смеем, в които правим музика или дори тези, в които се храним, защото така споделяме заедно най-ценното – времето си.

Истината е, че за мечтите няма такова нещо като „твърде млад". Подкрепете ме…

Никол: Вярно е. Ние самите си го доказахме, още когато спечелихме музикалния формат, в който участвахме едва 14-15 годишни… Въпреки възрастта си, това даде страхотен старт на кариерата ни, станахме част от Вирджиния Рекърдс и започнахме да сбъдваме най-съкровеното си желание, а именно да записваме музика професионално и да достигаме до хората чрез нея. Надяваме се да бъдем добър пример за всички млади хора и ги приветстваме да следват мечтите си, независимо на колко години са.

Елия: Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му. Ние вярваме в това, но е факт, че сбъдването на една мечта не става никак лесно. Изисква се много труд, постоянство, здравословна амбиция и, разбира се, известна доза късмет. Ние сме истински щастливки, че обстоятелствата се стекоха по този начин, че ни се подаде ръка, за да можем да сбъднем мечтите си.

Елеонора: И затова сме благодарни от сърце на хората, които продължават да вярват в нас и да ни подкрепят.

57

"Ако се чувстваш себе си, щастлив и разбран, капанът е уютно убежище, ако ли не – бягай бързо и надалеч", казва Никол

Синхронът ви при хореографията във видеото е зашеметяващ! За какво обаче рядко постигате съгласие?

Никол: Много благодарим! Наистина се постарахме хореографията във видеото да е на ниво, подготви ни Тамара от балет Нова, която успя да изкара от нас най-женствената ни и предизвикателна страна чрез движения на тялото. Радваме се, че се получи добре. Както в този танц, така и в ежедневието се стремим да се синхронизираме максимално.

Елеонора: Напоследък постигаме съгласие през 99% от времето, което се дължи на доста работа през годините, в които сме заедно. Преди спорехме за това какво ще обличаме, какво ще пеем. Сега се разбираме само с поглед. (Смее се.)

Елия: Подкрепям момичетата с две ръце! Четирите сме с доста различни характери, така че несъгласията са нещо нормално и доста градивно, ако са в прилични количества. Никога не сме се карали много, просто с времето се опознахме до такава степен, че знаем как да се държим максимално добре една с друга, да се изслушваме и да се разбираме, а не да действаме първосигнално. Това определено много ни помага в кариерата.

Не знам чия е, но много харесвам фразата „Some days I need the music and some days I need the lyrics". Мислите ли, че всички започнаха да обръщат повече внимание на музиката, отколкото на текстовете?

Валя: Може би има нещо вярно в това, тъй като първото, което повечето хора чуват в една песен е музиката, мелодията, тя или те отвежда директно някъде, или не те грабва. Но за мен текстът също е много важен, защото красивата музика изисква красив текст.

Елеонора: Според мен не. В даден момент хората обръщат повече внимание на текста, а в друг - на музиката. И при мен е така.

Елия: Аз смятам, че между текста и музиката трябва да има перфектна симбиоза, за да се получи наистина стойностна песен. В наше време се правят доста от така наречените „бързи хитове", в които не се набляга толкова на смислени текстове, колкото на бързозапомнящи се.

Никол: I need both the music and the lyrics all day, every day!

"Преди спорехме за това какво ще обличаме, какво ще пеем. Сега се разбираме само с поглед", признава Елеонора

Част от текста на „Дай ми" е посветен на „любовните капани". Ясно е, че всички сме били във връзки, които по един или друг начин са се оказвали точно това, но имали ли сте такива, от които наистина не ви се е искало да бягате?

Елеонора: За момента не съм се намирала в „любовен капан". Или поне не в лошия смисъл на думата. В много щастлива връзка съм и смятам, че любовта трябва да дава свобода, да слага криле, не да приковава в капан. Погледнато от позитивната страна, определено не ми се иска да бягам, поне засега. (Смее се.)

Никол: Всяка една истинска връзка може да бъде възприета като „любовен капан”. А и любовта е странна сила, която всеки разбира по свой начин. Ако се чувстваш себе си, щастлив и разбран, капанът е уютно убежище, ако ли не – бягай бързо и надалеч.

54

Съгласни ли сте с твърдението, че щастието обича тишината?

Елеонора: Мога да отговоря от името и на четирите. Да! Смятаме, че някои неща трябва да си останат лични, защото колкото повече хора знаят, толкова повече напрежение може да навлезе в отношенията, а дори и да ги провали.

Валя: Така е, въпреки че споделяме неща от ежедневието и отношенията си с публиката, което намираме за важно, защото ни сближава с нея, то определено оставяме най-съкровените неща лично за себе си. И любовта и щастието обичат тишината, защото ги изпитваме вътре в нас, няма нужда да бъдат на показ, за да бъдат истински.

Много знаменитости често казват, че тайната на успеха им е в последователността. Спазвате ли определени правила при работата си?

Никол: Абсолютно! Дисциплина, толерантност и разбиране. Много е важно да изслушваме идеите на всяка една от нас. Все пак сме едно звено, в това ни е силата. Мислим в една посока и се стараем да не издребняваме, защото осъзнаваме кое е най-важно.

Елия: С времето наистина станахме най-добри приятелки и следваме правилото винаги да споделяме всичко една с друга, независимо дали е нещо сериозно или не толкова. Тази комуникация е ключова за това да останем група и да работим продуктивно. За момента смятам, че се справяме доста добре.

45

"Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му. Ние вярваме в това", разкрива Елия

Суеверни ли сте или не се притеснявате, ако излезете с левия крак от вкъщи на петък 13-и?

Елеонора: Аз определено не съм суеверна. За мен тези неща не са от значение.

Елия: Не съм суеверна, позитивна съм! Излизам с настроение и всяка лоша енергия, която усетя, се старая да приемам с усмивка. Така я превръщам в добра и се чувствам сигурна и неразколебана.

Валя: Нито една от нас не е суеверна, напротив. Магията около нас не ни го позволява. (Смее се.)

Мислите ли в посока албум или още не му е дошло времето?

Елеонора: Определено мислим, работим здраво и усилено по въпроса. Надяваме се да ви изненадаме албум в близкото бъдеще.

Валя: Разбира се, издаването на албум, и то първи, е ключова стъпка в кариерата на всеки артист. Много се вълнуваме и ние да я направим. Ще ви държим в течение!

А за какво е време точно тук и сега?

Никол: Време е за равносметка и размисъл над изминалата година и всички неща, които ни се случиха. Време е да се обърнем един към друг и да благодарим, че сме живи и здрави, да си кажем, че се обичаме. Време е да сме заедно и да сме щастливи.

Елеонора: За празнуване! Наближават най-топлите и светли празници, а най-хубаво е, когато са споделени с близките ни.

Елия: Аз бих казала, че дойде време да се отпуснем, да си починем със семействата и приятелите си и да си пожелаем най-прекрасните неща за 2021-ва година.

Валя: Време е да се смирим и да се обичаме!

547

Пожелайте си нещо преди началото на новата година…   

Елеонора: Пожелавам си да сме здрави и се надявам тази година да е още по-успешна!         

Валя: Силно желаем любовта на хората към нас и музиката ни да ни съпътства и през 2021-ва!

Елия: Аз пожелавам на себе си, близките ми и всички хора на земята една по-спокойна и дори предвидима година, изпълнена със здраве и щастливи моменти!

Никол: А аз си пожелавам много пътувания и срещи с публиката.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA