Вече го знаете, но все пак... НИЩО не може да спре 4Magic!

Момичета от 4Magic ни приканват да не спираме да танцуваме под звуците на новия им сингъл. Смятаме да направим точно това!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 03 август 2020

Може да прозвучи леко преувеличено, но за да бъде музикалният пазар наистина силен и взривоопасен, той трябва да има поне една girl банда, която да пали пожар със стъпването си на сцената. Точно това направиха Елия, Никол, Елеонора и Валентина, когато се появиха като 4Magic през есента на 2017 година. Оттогава насам те не спират да вдъхновяват своите непрекъснато увеличаващи се почитатели, а хитовите им парчета вече са неразделна част от родния радио и телевизионен ефир.

Четирите момичета са наясно, че независимо от това, което ги е наранило или спирало по пътя, те може да продължат напред заедно. Знаят още, че не можеш да достигнеш онова пред теб, ако не се освободиш от всичко зад себе си (пак техни думи, не наши!). Причината да се срещнем с тях е новият им сингъл XO XO, посветен на любовта, живота в интернет пространството и женската сила. С други думи, всичко онова, без което не можем...

https://www.instagram.com/p/B9YsCwlhSby/

Здравейте, момичета! Какво правите в точно този момент?

Елия: Здравейте! Намирам се в офиса на брат ми, където всяка сутрин започвам деня си. Преглеждам какви ангажименти имам и си подреждам плановете за седмицата. Винаги съм целяла да съм продуктивна и затова всеки старт на деня е на работа с бате.

Елеонора: Аз съм се настанила удобно на дивана, слушам музика и отговарям на вашите въпроси.

Никол: В момента се намирам вкъщи на терасата, пиейки спокойно кафето си.

Валентина: Аз съм на двора с близките ми, прекарваме поредната приятна лятна вечер заедно. 

57

Издайте ни тайната. Как четири млади дами успяват да се превърнат в една от най-успешните музикални групи у нас?

Елия: Все едно беше вчера, когато стъпихме за първи път на сцената на X Factor и веднага след това написахме първата си песен, но гледайки назад, пътят дотук беше дълъг, защото от нас се изисква не само желание и талант, но и единство, постоянство, търпение и компромиси.

Елеонора: Вече от 6 години сме група, това определено не е малко време, но пък мина бързо и неусетно. Толкова много неща са ни се случили, и то предимно хубави. Имало е и препятствия, разбира се - няма как без тях, но винаги сме продължавали да вървим само напред обединени, каквито сме от самото начало.

Разкажете ни повече за XO XO…

Никол: Идеята за „ХО ХО" дойде на миналогодишния Sofia Songwriting Camp, в който взехме участие. Първоначално създадохме английската версия на песента в екип с Ева Пармакова и група от талантливи композитори и продуценти. Толкова харесахме парчето, че решихме да го направим и на български.

"Изисква се единство, постоянство, търпение и компромиси."

Елия: Винаги, когато един артист твори, има послание към публиката. Още когато седнахме да пишем българския текст на песента, искахме да споделим нещо за себе си, а именно това, че можем заедно да продължим напред, независимо от това, което ни е наранило или спирало по пътя.

Как успяхте да реализирате парчето и видеото, имайки предвид трудната ситуация, в която се намираме?

Валентина: Създадохме текста на песента малко преди пандемията, а видеоклипът заснехме, спазвайки всички мерки за безопасност.

Елия: С много труд, усилия и, разбира се, упоритост. Много искахме да споделим песента ни през лятото и затова с екипа на „Вирджиния Рекърдс" направихме всичко възможно да я реализираме. Никога и нищо няма да ни спре да творим, особено когато сме четирите и можем да разчитаме една на друга!

578

Колко е важна женската сила?

Елеонора: Мисля, че можете да го разберете и от самия текст - когато сме заедно, движим света.

Елия: Силата се крие в мъдростта, грижата, любовта и целеустремеността. Това са качествата, които карат жената да прави света едно по-добро място. Ние сме тук не само да получаваме, но и да даваме любов.

Валентина: Винаги, когато имаме проблеми с мъжкото съсловие, подкрепата помежду ни става още по-силна.

Никол: Женската сила е също толкова важна, колкото и мъжката. Отдавна следя Бионсе, която много често говори именно по тази тема. Женският пол не трябва да бъде подценяван.

https://www.instagram.com/p/CC78000hvJP/

Вие самите кога се чувствате най-силни?

Елия: Аз се чувствам най-силна сама, когато всичко зависи от мен и трябва да докажа първо пред себе си, че мога. Най-сигурна съм, когато съм продуктивна и целият ми ден е запълнен със задачи, участия, ангажименти или срещи с приятели и роднини. Не мога да стоя на едно място, като свободен електрон съм.

Елеонора: Най-силна се чувствам, когато съм сигурна в себе си и в нещата, които правя, както и в моментите, в които искам да постигна някоя от целите си.

Никол: При мен е, когато правя това, което обичам и отделям времето си за жизненоважни неща, тогава забравям за всичко останало и съм щастлива.

Валентина: Аз се чувствам най-сигурна в компанията на приятеля ми, особено в моментите, в които сме като отбор и заедно се справяме с някоя голяма трудност.

35

Какво всъщност ви вдъхновява?

Елеонора: Най-малките и привидно малоценни неща. Както и хората, занимаващи се с музика, защото това ни свързва.

Елия: Всичко около мен би могло да ме вдъхнови, стига да е изпълнено с любов. Например тренировките ми по тенис на корт, както и близките ми хора. Но на първо място е изкуството, мисълта за музиката и бъдещето ми с нея.

Никол: Вдъхновението идва отвсякъде, независимо дали ще седиш на любимо място, преживял раздяла или пък влюбен.

Валентина: Аз съм напълно съгласна с Никол, можеш да откриеш вдъхновението във всичко, навсякъде и по всяко време.

668

"Любовта се крие навсякъде и ако тя е истинска и не спира да гори, дори няколко думи или емотиконки могат да я изразят."

Колко е важно да се отървем от хората и нещата, които нямат място в нашия живот?

Елия: Моята част в песента е много лична и емоционална. През последните две години научих едно много важно нещо: „Не можеш да достигнеш онова пред теб, ако не се освободиш от всичко зад себе си".

Никол: За мен е много важно. Колкото и да ти се иска да не ги пускаш и да заблуждаваш себе си, че всичко е наред, токсичните хора те дърпат надолу и не те правят щастлив, затова трябва да ги оставим да си тръгнат.

Можем ли да открием любовта онлайн, измежду няколко изпратени емотиконки и XO XO?

Елия: Според мен любовта се крие навсякъде и ако тя е истинска и не спира да гори, дори и няколко думи или емотиконки могат да я изразят. Точно за това и кръстихме песента ни „XO XO" - все едно изпращаме последните си целувки и прегръдки към тези, които са ни наранили, показвайки им, че дори и любовта още да се крие в редовете на песента, ние заедно можем да продължим напред без тях, оставяйки болката и разочарованието в миналото.

Валентина: Аз лично открих своята любов онлайн. Трябва, разбира се, това да не продължава завинаги и определено е нужно нещата в реалния живот да са поне толкова хубави, колкото и на чат, за да се получи.

57

Случвало ли ви се е да имате интересни интернет преживявания с обожатели?

Елия: Лично аз допреди година не вярвах, че можеш да изпиташ чувства към човек или да го почувстваш близък през телефона, но бях опровергана.

Елеонора: Сигурно да, но в момента не си спомням за конкретна ситуация.

Никол: Не. Аз съм от тези хора, които нямат много доверие на интернет преживяванията и не отговарям толкова често на съобщения.

Валентина: Ставала съм свидетел на доста интересни неща в социалните мрежи. Със сигурност има и интелигентни момчета там.

https://www.instagram.com/p/CDOdp7VB-xN/

Няма нужда да казваме, че почти постоянно сме онлайн. Колко най-дълго сте успявали да избягате от интернет пространството?

Елеонора: За съжаление, не за много дълго, рекордът ми е един ден.

Никол: Издържала съм една седмица. Когато бях на море в Гърция нямах интернет и реших, че изобщо няма да използвам телефона, държах го изключен през цялото време.

Елия: Все по-трудно ми е да избягам от интернет пространството, тъй като всички социални мрежи са връзка с феновете, приятелите и всички други хора, които очакват да разберат нещо ново за нас. Но винаги, когато съм около близките ми забравям за телефона. Най-дълго съм успявала да избягам за 2 дни.

Валентина: Най-редовно го правя за поне ден. Рекордът ми е три дни и то не защото не мога повече, а просто защото работата ни изисква да сме активни непрекъснато.

Най-горещата песен в личния ви плейлист сега е...

Елия: My Life is Going On на Сесилия Крул и, разбира се, XO XO.

Елеонора: Всичко, което можете да се сетите на The Weeknd, но определено тези трите - Call out my name, Often, Earned it.

Никол и Валентина: Watеrmelon Sugar на Хари Стайлс.

https://www.instagram.com/p/B4cP-meBhOd/

Какви са плановете ви за лятото?

Елия: Моето лято започна много динамично. За поредна година съм арт директор на фестивала „Ноти по пясъка", който се реализира по моя идея с помощта на семейството ми. Започнах подготовка за изпитите ми след 12 клас и съвсем скоро ще взема и шофьорската си книжка. Тренирам тенис всеки ден, а през останалото време съм в офиса на брат ми или в студиото, правейки музика.

Елеонора: Опитвам се да не си правя дългосрочни планове, но се надявам да стигна до морето в края на лятото.

Никол: Ще му се наслаждавам максимално - на море, с приятели и развивайки себе си.

Валентина: Ще пътувам много и си пожелавам едно прекрасно бохемско лято. Имам нужда от море, слънце, любов и музика.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA