Музика с гръмотевици... или просто DARA

Момичето огън, което сяда на престижното съдийско място в "Гласът на България" по bTV, е готова да ни провокира отново.

Силвия Канин
Силвия Канин 18 август 2021

Фотография: Цветан Игнатовски / Вирджиния Рекърдс

Новото парче на любимата ни DARA e бурята, в която гръмотевиците карат сърцето ни да бие силно. Ултрамодерното звучене в комбинация с жестоко видео правят Thunder саундтракът на нашето лято. С изпълнителката си поговорихме не само за музикалната буря, която предизвиква, но и за отговорностите, които тя посреща с внимание и сериозно отношение.

57

DARA, разкажи ни за Thunder, как се роди парчето?

Парчето се роди по време на първото дигитално издание на най-големия в Европа творчески лагер за писане на музика - Song: Expo, където в един от дните имах студийна сесия с международното хитмейкърско дуо KU3E – Chris Young, работил по проекти на Kylie Minogue, Jason Derulo, Lionel Richie, Rod Stewart, Ella Eyre, VIZE, и Mats Koray Genc. Творихме над 16 часа, като решихме да се позабавляваме, да разпуснем, да сменим вайба. Chris и Mats са големи фенове на музиката от 80-те години и ни беше интересно как ще звучи гласът ми в тази стилистика. В завършването на "Thunder” се включи и моят добър приятел и талантлив млад продуцент Витали Езекиев, за което съм много щастлива!

Какво в него те провокира като изпълнител?

Енергията на инструментала е изумителна, в кантото съм заложила на микс от емоции. Куплетите са нежни, докато припевите са ударно зареждащи.

Отново залагаш на песен на английски. Ще те чуем ли скоро на български отново?

Стремя се да балансирам между това да изненадвам българската публика и едновременно с това да печеля нови хора извън България. Винаги съм мечтала за световна кариера и правя крачки към такава. Естествено, не спирам да работя и по български проекти. В момента подготвям нови песни, ще има интересни колаборации. Нямам търпение да видите какво предстои!

"Вярвам, че ритуалът за успех е здравата работа. Късметът е прекрасна случайност", споделя DARA

Във видеото показваш доста артистизъм. Как се справи с тази задача? Кажи ни малко повече и за визиите, които носиш.

Влизането в различни роли за мен е хоби, което даже съм си представяла и като мое призвание. По-голямата част от движенията и маниерите, които виждате в клиповете на песните ми, стават много спонтанно и напълно естествено. Разбира се, през годините се научих да се владея по-добре, работя по това да ставам все по-добра версия на себе си. Бях вдъхновена от концепцията на режисьора на клипа Стефан (Buddubbaz), идеята му бе да бъда преследвана от светкавица, която ме пренася на различни места и ме превъплъщава във вълнуващи образи на супержена, циркова актриса, астронавт. Представих си го така: Удря ме гръмотевица, след което самата аз ставам светкавица - дръзка, енергична, непредсказуема. Фен съм на японската стилистика, аниме героите винаги са имали епични визии и реших, че това ще пасне чудесно на концепцията.

Кои са качествата, които ще търсиш в "Гласът на България"?

Интересен и нехарактерен тембър, убедителен и заявяващ себе си човек на сцената. Търся добри и умни хора, които са готови да се хвърлят смело в предизвикателството.

Кой е първият съвет, който би "подарила” на участниците в твоя отбор?

Да не се страхуват да покажат кои са. Да се насладят на сцената и на момента, защото минава бързо и неусетно.

Притесняваш ли се от отговорностите?

Ни най-малко. Чакам това от 13-годишна.

57

Какво за теб е успял човек?

Всеки разбира успеха по различен начин. За мен истински успех в днешно време е човек да бъде щастлив, да превръща неуспехите си в успехи и да работи върху себе си всеки ден.

Много хора обичат да се провъзгласяват за успели. Как разбираш кой е въздух под налягане?

На думи всички са велики, а на дела - малко.

Как се държиш в компания на хора, които не са ти симпатични?

Наблюдавам.

Налагало ли ти се е да се опитваш да се харесаш на някого? Има ли смисъл да инвестираме нерви в това?

Не мисля, че съм добра в преструвките, но със сигурност, ако искам да спечеля някого, мога да го направя с това, което съм. А когато съм себе си - или ме харесваш, или не. Толкова е просто, не сме направени да харесваме всички и да бъдем харесвани от всички, и това е ОК. Красотата е в разнообразието. Важното е да подхождаме с разбиране към различията и да се стараем да ги приемаме, а защо не и да ги обикнем? Там се крият много отговори, така че обичайте!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA