За операта & емоциите с Мария Гулегина и Илина Михайлова

Величествените прими ще направят коледния сезон още по-магичен с участието си в грандиозния спектакъл Opera D'amore.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 01 декември 2021

Фотография: unsplash.com

На 19 декември в зала "Арена Армеец" ще имаме възможността да гледаме Хосе Карерас в компанията на елитна плеяда оперни изпълнители.

Уникалният спектакъл Opera D’amore ще ни запознае отблизо с музиката на Верди, Пучини, Маскани, Доницети, Леонкавало и други огромни имена в класическата музика, но и ще ни омагьоса с невиждана досега сценична технология - 3D мапинг, виртуална реалност, съчетана с живото изпълнение на солисти, оркестър, хор и балет, както и с магията на ултра модерна звукова и визуална среда.

GRAZIA вече имаше удоволствието да се срещне с две от звездите в главни роли на сцената - Мария Гулегина и Илина Михайлова. Поговорихме си за изкуството на операта и музиката като цяло, за предстоящите празници и за огромната емоция, която неизменно съпътства работата им.

Зададохме им еднакви въпроси, а това са техните отговори.

ИЛИНА МИХАЙЛОВА

Когато хората чуят, че се занимавам с опера… се усмихват и с широко отворени и питащи очи, очакват да им запея. 

Операта може… да промени живота ти (както направи и с мен, когато случайно се озовах в театъра на спектакъл на Травиата), да те накара да преживееш чувства и емоции на исторически и литературни герои, да се смееш и плачеш, да чувстваш и трептиш в ритъма на музиката!

Страхотно е, когато публиката… се е концентрирала в теб с всички сетива. Притихнала в тишина, която те кара да се чувстваш жив, сърцето ти да бие силно, а гласът като художник да извайва приказни мелодии.

Нещо, което всички мислят за работата ни, а то не е вярно… Отстрани нашата професия изглежда лесна и красива. Едни хора си пеят за любов. Истината е, че това е изключително деликатна и трудна задача. Да си винаги във физическо и психическо здраве, спокоен - но и страстен. Самоуверен, но прецизен. Баланс между хладен ум и горещо сърце!

Ако не се занимавах с музика, сигурно щях да… такава опция в моя случай не съществува - от 5 годишна свиря на пиано и пея. Това е моята любов и страст. Нуждата още от дете да се превъплъщавам в различни герои, може би щеше да ме отведе в театъра и киното.

Радвам се, че… моята баба Цецка, с всички свои спестявания ми подари пиано за рождения ден (което аз с кораб и кран занесох във Валенсия, за да бъде моят дом истински). Тя е моята звездичка в небето, на която дължа и музикалния си път. Както и на родителите ми за търпението и всеотдайния труд.

Елате да гледате Opera D’amore, защото… ние, артистите, имаме нужда от вас, за да случи вълшебството на сцената. Ще ви направим част от един спектакъл, който ще остане в сърцата ви.

Обещаваме да… дадем всичко от себе си, за да си тръгнете щастливи и усмихнати.

Празниците тази година… ще бъдат в духа на българската традиция - сплотено семейство, смирени и благодарни. 

Искам да получа… безценното - здраве за цялото ми семейство и търпение и мъдрост за мен самата.

Със сигурност ще подаря… очакваните подаръци на послушните ми дечица, кулинарни вкусотии на моя съпруг и ракета за плажен тенис - на мен.

Коледната магия е… отново да станем деца, да повярваме в чудеса, да се спрем и бъдем благодарни, да си направим равносметка и да повярваме в мечтите.

Пожелавам на всички… Да погледнат в себе си с любов, защото само тогава могат да направят и близките си щастливи. Весели празници от целия екип на Opera D’amore!!!

МАРИЯ ГУЛЕГИНА

Когато хората чуят, че се занимавам с опера… обикновено не казвам на хората, че съм оперна певица. Или ме познават, или не ме.

Операта може… да направи ВСИЧКО.

Страхотно е, когато публиката… оценява видяното и може да почувства магията на музиката.

Нещо, което всички мислят за работата ни, а то не е вярно… Немалко хора вярват, че е лесно да пееш, но не виждат целия задкулисен труд.

Ако не се занимавах с музика, сигурно щях да… не съм жива. Тя е като водата и въздухът за мен.

Радвам се... в моментите, когато семейството ми е здраво и щастливо, а на сцената всичко се получава добре.

Елате да гледате Opera D’amore, защото… ще бъде интересно и вълнуващо! 

57

Обещаваме да… вдъхновяваме и да бъдем вдъхновени, както винаги.

Празниците тази година… ще прекарам със семейство и приятели.

Искам да получа… много сняг. Но и здраве за моите приятели, моето семейство и самата мен.

Със сигурност ще подаря… това, което мога. Дори и повече!

Коледната магия е… необикновена. Обичам празниците.

Пожелавам на всички… Мир и хармония. Крила и въздух под тях. Фантазия и мечти.

Билети за Opera D’amore можете да намерите тук и тук.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA