Весела Бабинова, още по-весела

Младата актриса разкрива една различна страна от себе си - още по-цветна, още по-забавна.

Фотография: bTV

Весела Бабинова приема предизвикателството да се включи в новия сериал на bTV – „Мен не ме мислете", защото веднага харесва героинята си Яна, както и екипа, с който работи. В разговора ни се усеща колко щастлива се чувства на снимачната площадка, независимо че това е за сметка на личното й време. Защото Весела успява да балансира между сериала, театралната сцена и най-важната й роля – тази на майка на малката Йоана, в грижите за която много й помага мъжът до нея – актьорът Владимир Зомбори.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЕРИК ХАЙСЕР ВЕЧЕ ГЛЕДА НА НЕЩАТА С ДРУГИ ОЧИ

весела бабинова

Как се съгласи да се включиш в сериала? Защото се снима почти ежедневно, особено когато си в главна роля, освен това играеш в няколко представления, Йоана още е малка...

Върнах се да играя в театъра, когато Йоана не беше навършила три месеца, защото имаше голям интерес към част от представленията, в които участвам, и в някои от тях нямаше как да ме заместят. Понеже театърът (б.р. – Весела е част от трупата на МГТ „Зад канала") е близо до дома ни, си казах, че ако ме няма за 2–3 часа вечер, с Владо ще успяваме да се справим. Имаме щастието Йоана да е кротко дете, много е спокойна. Когато стана на десет месеца и спрях да я кърмя, вече не беше толкова зависима от мен откъм хранене. Когато се появи предложението за сериала, тя вече беше на 1 година и малко. Освен това в началото не мислех, че ще ме изберат. Бях доволна от моя self tape, после ходих и два пъти на кастинг с различни актьори, единия път бях с Руши, на другия бях с Иван и въпреки че мина добре, не бях сигурна, че ще стане. След няколко дни все пак ми се обадиха да ми кажат, че са ме избрали. Направо не можех да повярвам. Много се зарадвах. Освен това вече знаех каква е ролята и нямаше как да откажа, защото напълно се отъждествявам с Яна, с нейното чувство за справедливост, как не си мълчи, когато е свидетел на някаква неправда. Тя е и много смешен човек и това, че има комедия в самия сериал, беше нещото, което окончателно ме привлече, защото досега не съм имала такава роля в киното или телевизията.

Владо подкрепи ли те?

Владо каза: „Много ясно, няма какво да го коментираме, правиш го". В началото около месец и половина той пое изцяло грижите за Йоана, справяйки се супер, но след това и той започна да снима и нямаше как, трябваше да намерим жена да ни помага. Нашите баби и дядовци са млади, неговите са в Пловдив, а моите работят и не могат да помагат всеки ден. Справяме се, но ние сме благословени, че тя е толкова спокойна, усмихната и страшно контактна. Нямаше как да откажа този проект, защото беше нещо, което чаках отдавна. Ние вече сме много сплотен екип, много се обичаме, на терен е супер забавно, няма напрежение, приятно е. Това мисля, че си личи и на екран. Да, уморяваме се от време на време и мрънкаме, но дори и тогава не се чувствам като на работа. Пак казвам – много съм щастлива, че ми се случи, защото се чувствам точно на мястото си.

Зрителите сега преоткриват твоята комедийна страна и ще видят, че ти си много смешен човек.

Много се радвам, защото досега никой не я е виждал, а аз имам чувство за хумор и при събирания с приятели съм душата на компанията. Режисьорите също не знаеха и не очакваха, бяха супер приятно изненадани, защото това много ни помага при изграждането на образа на Яна. В нея има някакъв трагикомизъм. Непрекъснато има проблеми – с Христо, с децата, постоянно има нужда от адвокат Касимов и често се справя с всичко през комичното, защото ако не извадиш хумора от такава ситуация, си загубен. А тук хуморът е в приятна мярка, без да отива в някакъв лош вкус.

Ти и в други интервюта казваш, че много си харесваш героинята. Сега вероятно успяваш още повече да влезеш в образа й и да усетиш как майките наистина могат да се справят с всичко.

Според мен при нас, жените, мозъкът е различно устроен. Виждам и мъжете около мен. Един мъж не може да свърши няколко неща едновременно. Мисля, че това е нещо, което е ясно на всяка жена. Ние можем да отидем на работа, да се върнем, да напазаруваме, да сготвим, да обърнем внимание на мъжа, на детето, да се сетим, че нещо трябва да се купи утре, и междувременно да си направим маска на лицето. Докато на мъжете трябва да им даваме праволинейни задачи. Понякога, като дам списък на Владо какво да напазарува, той се връща и пак липсват някакви неща от него. А на жените дори и списък не им трябва. Но всички сме така, няма значение дали имаме деца, или не.

весела бабинова

Имаше ли угризения, като започна за по-дълго време да се отделяш от Йоана?

Беше ми гузно в началото, много. Но усетих, че се чувствам добре на терен. Разбирам се с хората, с които работя, те ценят това, което правя, взаимно се радваме на работата си. Когато се чувствам оценена и щастлива от това, което правя, след това и вкъщи съм по-пълноценна. Има много жени, които искат да се върнат на работа, но от гузна съвест не го правят и понякога това е по-лошият вариант. Започват да се измъчват, искат да правят и нещо друго, особено ако са били активно работещи, преди да родят. Докато аз се сетих, че имам и друга функция, и това беше едно от нещата, което ми помогна да преодолея чувството за вина. Когато съм с Йоана, съм 100% с нея. Знам, че един ден, като порасне, ще ме разбере. Няма нищо лошо в това да си работеща майка. Мисля, че отдавна сме надраснали това, че жената е вкъщи, а мъжът осигурява парите.

Когато снима в сериала „Денят на бащата", още не беше станала майка, докато сега влизаш в образа на майка, след като ти самата вече си такава. Сега полесно ли ти е да пресъздадеш такъв образ?

От една страна, да, но аз никога не съм вярвала в това, че човек трябва да премине задължително през нещо, за да може да го изиграе. На мен всичко ми е в главата и аз просто си представям и си казвам, че това е моят живот и това ми се случва, оттам нататък тръгва всичко. Не съм като Робърт де Ниро, който е карал шест месеца такси, за да си изиграе ролята. Аз се възхищавам на подобно отношение към професията, но тук ние, актьорите, нямаме такава възможност, защото обикновено ни се обаждат и казват: „Вдругиден започваш". Но да, вероятно, майчинството ме е променило цялостно. Много хора ми казват, че изглеждам по съвсем различен начин, в хубавия смисъл. Децата в сериала са много готини и ме водят как да се държа с тях по време на снимки.

Успяваш ли да си откраднеш някакво лично време за теб самата, или в момента е невъзможно?

Не мога да се похваля, че намирам време за себе си, но със сигурност е нещо, което искам да направя. Проблемът е, че не мога да се видя с всичките си приятели, защото имам един-единствен почивен ден. Имаше едни два месеца, в които работех седем дни в седмицата, защото в почивния си ден вършех друга работа. Усетих, че е много важно да си взимам някаква почивка под каквато и да е форма, дори и просто ей така два часа да постоя на дивана, защото иначе ще прегрея.

С Влади промениха ли се отношенията ви след появата на детето?

Не са се променили, но със сигурност е различно, когато има дете. В началото ни беше трудно, защото и аз не знех какво да правя, и той не знаеше. Обвинявахме се един друг колко сме зле. (Смее се.) Нормалните неща в началото, но нищо кой знае колко не се е променило от преди, което мисля, че е плюс.

И е важно, че можеш да разчиташ на него в грижите.

О, много. Оглеждайки се наоколо, виждам, че той е от малкото бащи, които помагат, което е страхотно. И си е за хвалене отвсякъде.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: SCENT OF A WOMAN, ИЛИ ПРОСТО ОСЛЕПИТЕЛНАТА ИВЕЛИНА ЧОЕВА

весела бабинова

Наскоро те гледах в представлението „Боклук" и страшно много ми хареса.

Много се радвам. Обожавам го това представление. Абсолютно заслужено обра много награди и ти като човек, който си го гледала, си усетила колко го обичаме. Една съвсем обикновена история, но разказана с адски много плам.

В колко представления играеш сега?

Шест. Но аз съм имала и по 13, така че не са много. Понякога е доста забавно. Ставам в 5.30, взимат ме за снимки, снимам до 5, карат ме в театъра, играя до 9 и се връщам. След това започва къпане, приспиване с Йоана и общо взето личното ми време е от 10 до 12, ако мога да стоя будна.

Ти самата си доста активна в социалните мрежи, но не мислиш ли, че те представят един твърде перфектен образ на майката?

Въпреки че осъзнавам, че образът на някои майки в социалните мрежи е пълен фарс, има случаи, в които си казвам: „Е, аз не съм и наполовина толкова готина". Те винаги са с направени коси, нокти, готвят веган и био неща, имат време да тренират, да пътуват. На моменти се сдухвам и си казвам: „Това ли трябва да бъда?". Защото гледам как те събират хиляди лайкове. Но колко е реално, е друг въпрос. Със сигурност социалните мрежи влияят много на самооценката на повечето хора, особено на жените. Аз съм активна в сторитата, но искам хората в Instagram да ме приемат чрез това, което правя, а не през това как изглеждам или какво съм си купила.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA