Евелин Костова за "Съни бийч" 2: "Ще има неочаквани обрати"

От тази вечер отново ще я гледаме в ролята на Ивон във втория сезон на хитовия сериал.

Фотография: bTV

За младата актриса тази година несъмнено започна изключително успешно. След като направи своите премиери и в киното с филма "Завръщане" 2, и в театъра с постановката "Стъпка по стъпка", и в телевизията като жури в "България търси талант", днес предстои да я видим и в старта на втори сезон на хитовия комедиен сериал "Съни бийч" 2 от 21 часа в ефира на bTV. Едно дългоочаквано продължение, в което ще видим пред какви нови предизвикателства ще бъдат изправени любимите ни герои. Отново с огромна доза чувство за хумор, отново под светлините на Слънчев бряг. С какво ще ни изненада героинята на Евелин Костова – Ивон, кои ще са новите лица в сериала и променило ли я е майчинството, ни споделя самата тя.

На 3 май по bTV стартира "Съни бийч" 2. С какво твоята героиня Ивон ще изненада зрителите във втория сезон на сериала?

Ивон влиза в ново амплоа, тя има нови задължения и отговорности. В края на първи сезон зрителите разбраха, че моята героиня Ивон е бременна, а във втори ще я видят в ролята й на майка. Интересното е, че с Ивон заедно си минаваме през различните етапи в живота. В този смисъл си ставаме все по-близки. Ще има и много изненади, които не ми се иска да издавам.

С какво ще бъде по-различен новия сезон като цяло?

Ще бъде малко по-дълъг, ще има неочаквани обрати, съдбоносни тайни ще излязат наяве, в историята ще влязат и много нови герои. Още в първи епизод зрителите ще видят Любен Чаталов, Кирил Ефремов, Лео Бианки и Борислав Чучков. В следващите серии ще се появят любими звезди като Аня Пенчева.  Ще бъде все така цветен, щур и динамичен.

По време на снимките дъщеря ти е била само на няколко месеца. Как успя да се справиш едновременно с грижите за нея и с натоварените снимачни дни, особено на морето?

На морето беше най-лесно, защото тя и таткото бяха с мен. Те се чувстваха много добре там, базата ни беше супер, имахме всички необходими удобства. И така нямаше нужда да се разделяме. Всички от екипа много се радваха на Ивайла и постоянно й обръщаха внимание. Ако сега трябваше да ми се случи това, щеше да е доста по-голямо предизвикателство, защото вече не е малко бебенце.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КРИСТА ЧЕРНЕВА, НОВОТО IT МОМИЧЕ

6

По принцип кой най-много ти помага в грижите за Ивайла?

Моите родители са в готовност да помогнат по всяко време, въпреки че и двамата все още работят и не им остава много свободно време. Но като цяло с Мишо имаме много добра система за графика на работа и поемане на ангажименти. Винаги един от двамата е на разположение.

Промени ли те майчинството? Ако да – как?

Със сигурност, сега съм по-организирана. Научих се да не разпилявам енергията си и да не се впускам излишно във всяко начинание. Май пораснах. Приоритетите се пренареждат. Също така  сега имам едни съвсем други притеснения и страхове, те се менят с възрастта на детето, но винаги са си там.

Беше ли подготвена за него или реалността напълно те изненада?

Никога не можеш да бъдеш напълно подготвен, но не имало и някакви големи изненади. Заедно се учим в крачка една от друга. Всъщност предизвикателствата стават все по-големи. В началото всичко е ново и затова изглежда трудно, но истината е че трудното тепърва предстои.

Имаше ли своите страхове, особено заради това, че бременността ти съвпадна със старта на пандемията?

В началото имаше доза страх, заради неизвестното. Но в последствие изкарах възможно най-спокойната бременност, именно заради пандемията. Стоях си вкъщи и се занимавах само и единствено с бременеене.

Във филма "Завръщане" 2, който също имаше премиера тази година, играеш бременна, но и с изкуствен корем. По-лесно ли се пресъздава, когато реално само година преди това самата ти си била бременна?

О, да. Играла съм бременна като студентка и тогава само си мислех, че знам какво е. Друго е, когато ти се е случило.

В момента ти си част от журито на "България търси талант", една по-различна роля за теб самата. Доколко е трудно или лесно да оценяваш таланта на някой друг? Кое за теб беше най-голямо предизвикателство?

За първи път влизам в такава роля, несъмнено беше голямо предизвикателство. Най-хубавото в това предаване е страхотният екип, който го прави, както и колегите, с които сме рамо до рамо в тази нелека задача. Беше ми трудно, не може и да става дума за лесно. Предизвикателство е да останеш верен на своите чувства и емоции, да бъдеш обективен и в същото време да поднасяш нещата с чувство за хумор.

Наскоро имаше премиера и в театъра с представлението "Стъпка по стъпка" в театър "Българска армия". Сега, когато повечето мерки отпаднаха, върна ли се онова усещане от преди - да играеш отново пред пълна зала?

Да, върна се това усещане и най-вече контакта с публиката. Да виждаш лицата и усмивките на хората без маски е безценно. Много заобичах това представление "Стъпка по стъпка", играем си го с голям кеф, публиката също много го харесва. Често получавам съобщения от развълнувани зрители и това ме прави повече от щастлива.

8

Пиесата се занимава със съвременните жени, които сякаш по-трудно споделят, по-рядко изразяват чувствата си, по-трудно влизат в обувките на приятелите си. Мислиш ли, че това е изцяло валидно за времето, в което живеем в момента? По-отворени или по-затворени станахме към другите?

Смятам, че е валидно. Светът става все по-комуникативен, а ние все по-затворени. Трудно се споделят най-съкровените неща, заобиколени сме от хора, вглъбени в себе си и в своите си лични драми.

Имаш вече много роли зад гърба си – и в киното, и в театъра. Коя е била много далечна и различна от теб самата и коя си приела най-близка до себе си досега?

Опитвам се да приближа всяка роля до себе си, колкото и далечна да ми е тя. Тези роли, с които прекарвам повече време заедно, естествено ми стават и по-близки.

Само след броени дни ще отпразнуваш рождения си ден. Обичаш ли да си правиш равносметки и каква би била твоята за изминалата ти лична година?

Обичам да си правя равносметки. Беше хубава година, в личен план прекрасна. В професионален бих казала успешна, защото излязох от комфортната си зона неведнъж.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АННА ЙОРДАНОВА ОБИЧА ИЗНЕНАДИТЕ И 3D МАПИНГА

7

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA