Знаете, че обожавате химията на Томас Дохърти, Емили Алин Линд и Евън Мок

Уязвими, влюбени, пораснали, себе си, екранните Аки, Макс и Одри са категоричното to die for трио.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 26 януари 2023

Фотография: HBO Max

Hello, followers. Митко here. Не единственият, но в този случай верен ваш източник за подробностите от скандалния живот на нюйоркския елит. Точно около него продължават да се въртят драмата, блясъкът, сексът, интригите и обратите във втория сезон на "Клюкарката". Завръщайки се в HBO Max, Аки, Одри и Макс (героите на Евън Мок, Емили Алин Линд и Томас Дохърти) вземат решението да оповестят връзката си, но не и преди да преминат през тайфун от непозволени моменти на слабост. Потвърждението за истинността на думите ми не се крие в тайнствен Instagram пост, а в специалната среща с актьорите, която имахме удоволствието да осъществим малко преди премиерата. You know you love them.

Клюкарката

Аки, Макс и Одри най-накрая официализираха връзката си, макар да им трябваше известен кураж. Мислите ли, че ситуацията се оказа особена, защото наистина им пука за мнението на останалите, или просто защото е ново, страшно нещо, което повечето хора все още смятат за нестандартно?

Емили Алин Линд: И за тримата е непозната територия. Знаят, че се обичат, и знаят, че искат да са заедно, но е страшно. Особено за Одри и Аки, които са били перфектната двойка толкова дълго време. Сега добавят Макс към картинката. Мисля, че преживяват възходите и паденията на нормалните връзки, само че с +1.

Правейки сравнение между оригинала и reboot-а, тук комедията е по-често срещано явление. И вие сте голяма част от него.

Томас Дохърти: Имаме химия помежду си. Говорим много. Всъщност е доста по-трудно да снимаме сериозна сцена.

Евън Мок: В момента Томас не казва нищо забавно, но аз искам да избухна в смях. (Смее се.)

Емили: Сценарият също помага. Героите ни внасят комедия между драмата и сериозността. В началото Джош (Сафран, създателят на сериала – бел. ред.) не беше споделил тази идея, но пък се получи естествено. А за Томас…

Евън: Не мога да го приема сериозно с този мустак. (Смее се.)

Томас: Просто ревнуваш.

Евън: Може би да, още съм в началния етап на гимназията.

Клюкарката

"Новият сезон е по-мащабен, по-бърз, по-тежък и с повече интриги"

Сцена с много хумор и много химия беше вечерята в родителите на Макс например.

Томас: Ако ти предстои да играеш в такава сцена, обикновено убеждаваш себе си, че трябва да е забавна. Но за да е така наистина, трябва да подходиш сериозно.

Емили: Евън, може ти да се включиш тук. Аз смятам, че е страхотно как сцена с толкова бързо темпо отнема толкова много време. Цял ден.

Евън: А и не всеки път можеш да се фокусираш, за да запомниш репликите си.

Емили: Явно просто сме лоши актьори. (Смее се.)

Клюкарката

Как мислите, че "Клюкарката" се справя със сексуалността?

Томас: Мисля, че представяме всички типове сексуални предпочитания, идентичности и т.н. Намираме се в пространство, в което е безопасно да изследваш и преживяваш различни неща, стига да ги искаш.

Емили: По-скоро нормализираме факта, че нашите герои са в подобна връзка. Не сме виждали много примери на екрана, но те съществуват. В епизодите Одри и момчетата просто разбират какво е да се намират в такива взаимоотношения, как хората в техния кръг реагират на тях. И как Клюкарката реагира на тях.

А това предизвиква драма.

Емили: Вторият сезон е по-близък до оригинала. Миналата година тепърва навлизахме в живота на героите, сега е време да раздвижим ситуацията. Колкото по-добре ги познаваш, толкова по-лична връзка имаш с тях. Джорджина Спаркс също се завръща, така че…

Евън: Предполага ли се, че го казваме?

Емили: Да, можем да кажем, че се завръща. Иначе новият сезон е по-мащабен, по-бърз и по-тежък.

Томас: И с повече интриги.

Емили: И с повече интриги.

Клюкарката

Какво може да ни разкажете за снимките в Рим?

Евън: Черешката на тортата, перфектният начин да приключим сезона. След седем месеца, прекарани в Ню Йорк, най-накрая снимахме в различна среда. Времето беше страхотно, локациите – също. Готино е да сменяш гледната точка.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НОВИЯТ СЕЗОН НА "КЛЮКАРКАТА" Е ВЗРИВООПАСЕН, ПИТАЙТЕ ИЛАЙ БРАУН, УИТНИ ПИЙК И ГРЕЙС ДЮА

Клюкарката

Още в началото на сезона виждаме героите ви доста по-зрели и пораснали. Преживяват доста възходи и падения, както потвърдихте сами, но еволюцията им до края може би е най-сериозната.

Томас: Макс обича да държи контрола в свои ръце, а сега изведнъж става уязвим. Интересно е да гледаме как се справя с това.

Евън: Тримата ще се опитат да открият правилната формула. Защото ти може да мислиш едно, но човекът отсреща да е на друго мнение. В крайна сметка комуникираш не с един, а с двама души, налага се да се сработите и удовлетворявате взаимно. Справяме се до финала, но е процес.

Емили: Голяма част от връзката им е урок как да са внимателни, уязвими, как да избират битките си, как да живеят с друг човек, как да разберат, че всеки от тях има собствени нужди. Ако погледнем отблизо, Макс, Одри и Аки трябва да пораснат два пъти по-бързо. И мисля, че в края на сезона са го направили не само като три персонажа във връзка, но и като хора.

Гледайте всички епизоди на "Клюкарката" в HBO Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA